İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sezer'den şok veto: Onayladığı 5 elçiyi veto etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Mart 2007 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Dışişleri Bakanlığı'ndaki beş müsteşar yardımcılığına yapılan atamayı Cumhurbaşkanı Sezer gerekçe göstermeden iade etti. Sezer daha önce bu isimlerin yurt dışı görevlerini onaylamıştı.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, Dışişleri Bakanlığı'ndaki beş müsteşar yardımcılığına atamayı geri çevirdi. Sezer kararnameyi geçen çarşamba günü hiçbir gerekçe göstermeden iade etti. Cumhuriyet tarihinde ilk kez yaşanan bu uygulama Dışişleri Bakanlığı'nı şaşırttı. Hepsi büyükelçi düzeyindeki beş ismin vetoya uğramasına anlam verilemedi çünkü bu isimlerin yurt dışı görevleri yine Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanmıştı.

DEMİREL'İN DANIŞMANI

Köşk'ün geri çevirdiği isimler arasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in dış politika danışmanlığı görevinde bulunan Feridun Sinirlioğlu da bulunuyor.

Sezer'in iade ettiği kararnamede yer alan isimler ve görevleri şöyle:

Uğur Doğan: Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği görevinin ardından Ankara'ya dönen Doğan, Personel ve İdari İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı'na önerildi.

Haydar Berk: Kıbrıs ve Türk-Yunan İlişkileri Genel Müdürüydü. Kıbrıs, Türk - Yunan ve ABD ile İlişkilerden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı'na atanması öngörüldü. Daha önce bu görevde müsteşarlığa getirilen Ertuğrul Apakan bulunuyordu.

Selim Kuneralp: Siyaset Planlama Genel Müdürlüğü'nden Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı'na getirilmesi planlandı.

Ünal Çeviköz: Türkiye'nin Bakü ve Bağdat büyükelçilikleri görevlerinin ardından merkeze dönen Çeviköz'e, Kafkaslar ve Orta Asya'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevi verilecekti.

Feridun Sinirlioğlu: Tel Aviv Büyükelçiliği'nden Ankara'ya dönen Sinirlioğlu, Ortadoğu ile İlişkilerden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı'na önerildi.

Köşk'ün üçlü kararnameyi iadesine rağmen yeni müsteşar yardımcıları başladıkları görevlerine devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı'nın şu aşamada Cumhurbaşkanlığı'na yeni isim önermesi beklenmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber