Sağlıkta eylem restleşmesi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 14 Mart 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) öncülüğünde doktorların büyük bir kısmı bugün 'G(ö)REV' yapacaklarını açıklarken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gözdağı verdi: "İdeolojik yaklaşımlar nedeniyle vatandaşların işlerini aksatan bir durum olursa idari ve adli açıdan takip edilecek."

Bugün Tıp Bayramı. TTB'nin dün yaptığı açıklamada, "Sağlık Hakkı, Özlük Haklarımız, İş Güvencemiz, Mesleki Onurumuz İçin; 14 Mart Tıp Bayramı'nda "G(ö)REVDEYİZ" denildi. Açıklamada, son dönemlerde hekimlerin, bayram havasından uzak, buruk bir biçimde 14 Mart'ı kutladıkları ifade edilerek sağlık çalışanları eyleme çağrıldı. Bakan Akdağ ise CNN Türk'te katıldığı programda, bütün doktorların işbaşında olacağını ve hizmetlerini yerine getireceğini belirtti.

Akdağ savcılara çağrı yaptı

Akdağ özetle şunları söyledi: "Meslek örgütlerinin hükümetle sorunları bu yolla çözülmez. Vatandaşa bakmayacağım diye bir mantık olamaz. İdeolojik yaklaşımla vatandaşların işlerini aksatan bir durum olursa hem idari hem de adli açıdan takip edilecek. Bütün savcıları bu sorumluluğu takip etmeye çağırıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber