Arınç Valileri uyardı: Köşk seçimini karabasana çevirecekler

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 14 Mart 2007 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, yeni görev yerlerine atanan valileri cumhurbaşkanlığı seçim süreci nedeniyle uyardı: "Bu seçimi bir karabasan gibi Türkiye'nin üzerine bir gerginlik, tehlike olarak sunmak isteyen çevreler var. Uyanık olun ve gerekli önlemleri alın."

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, yeni Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve 12 ile atanan valilerle birlikte dün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve TBMM Başkanı Arınç'ı ziyaret etti. Arınç kabulde, valilere cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda uyarılarda bulundu. Arınç, 16 Nisan-16 Mayıs arasında cumhurbaşkanlığı seçimi süreci yaşanacağını hatırlatarak şu uyarıları yaptı: "Anayasa'nın gösterdiği bir görevin nasıl yapılacağını TBMM çok iyi biliyorken, bu seçimi bir karabasan gibi Türkiye'nin üzerine bir gerginlik, bir gerilim ve bir tehlike olarak sunmak isteyen çevreler var. Bunlara karşı hepimiz uyanık olmalıyız. Topluma yansımaması için gerekli tedbirleri de almalıyız."

Medyaya 'gerilim yaratma' suçlaması Bu süreçte Meclis'in, İçişleri Bakanlığı'yla yapılacak bazı çalışmalar konusunda işbirliği içinde olacağını açıklayan Arınç, şöyle devam etti: "Maalesef görüyorum ki bazı konuşmalar, medya organlarının bazılarının birinci sayfalarına atılan başlıklar, televizyon ekranlarında hiç yeri yokken bazı konuları ön plana getirmek, sanıyorum ki bu gerilimle yakından ilgilidir. Toplum, yıllardan beri özlediği huzur ve istikrara kavuşmuşken, bunu bozmaya çalışmak vatanperverane bir davranış olamaz." TBMM Başkanı, "Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde gerginlik olabileceğini söylüyorsunuz. Nasıl bir ortam bekliyorsunuz? İçişleri Bakanlığı ile nasıl bir işbirliği yapacaksınız?" sorusuna, "Bu gerginlik ortamını elle tutmaya gerek yok. Bunu herkes zaten hissediyor" yanıtını verdi.

Arınç, "Yürüyüş, mitingler mi bekliyorsunuz?" sorusu üzerine de, böyle gerginlik çıkarmak isteyen çevreler bulunduğunu, bazı olayların bunun habercisi olduğunu, 'bunun için kâhin veya müneccim olmaya gerek olmadığını' söyledi. Türkiye'de şikâyetlerin başında güvenlik konusunun geldiğini vurgulayan Arınç, Emniyet Genel Müdürlüğü ile valilerin ilave çalışmalar yapmasını istedi. Arınç, "Suçun önlenmesinde valilere önemli görevler düşüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber