Geçici işçide CHP'den AKP'ye hadisli ikna

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mart 2007 06:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Seçim yatırımı olarak eleştirilen 218 bin geçici işçiye kadro verilmesine ilişkin kanun tasarısı, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Genel ve özel bütçeli kamu kurumları, üniversiteler, KİT'ler ve mahalli idarelerde 2006'da 6 aydan fazla çalışan 218 bin 733 geçici işçiyi kapsayan tasarı tartışılırken, muhalefet 6 ay sınırını kaldırmak amacıyla AKP'yi hadis okuyarak ikna etmeye çalıştı. CHP Milletvekili Gürol Ergin şöyle dedi:

"AKP'lilere derdimi ancak bir hadisle anlatabilirim. Bakın Hz. Peygamber, 'Kafirlerin yönetiminde adaletsizlik var ise onların yönetimi sürebilir. Ama Müslüman yönetimi altında bir adaletsizlik yapılırsa bu yönetim sürmez' diyor. Şimdi durumu siz daha iyi anlarsınız. Açık bir adaletsizlik var."

Ek maliyet: 897 milyon YTL

CHP'lilerin, "Bari 'Çalışılan yılların ortalaması 6 ayın üzerinde olanlar' diye düzenleme yapalım" önerisine Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, "Olabilir, arkadaşlar çalışma yapsın. Genel Kurul'da değiştirebiliriz" karşılığını verdi.

Başesgioğlu, komisyonda, kadroya alınacak 218 bin 733 geçici işçinin devlete SSK prim ve vergi kesintileri dahil brüt 897 milyon YTL ek maliyet getireceğini kaydetti. Başesgioğlu, kadro verilemeyen 26 bin 162 geçici işçinin de dahil edilmesi halinde toplam 1 milyar 404 milyon YTL ek maliyet ortaya çıkacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber