Hükümet, YÖK yasasının veto edilmesi durumunda yeni formüller belirlemeye çalışıyor

Haber Giriş : 23 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin YÖK`le ilgili yaptığı alternatif çalışmada şunlar var:

Formüllerden ilki genel ilkeleri belirleyen bir çerçeve yasa hazırlanması ve ayrıntıların üniversitelerin yayımlayacağı yönetmeliklere bırakılması. Düzenlemelerin geniş kapsamlı YÖK yasasına eklenebilenebileceği de belirtiliyor.

Anayasa değişiklik paketinin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanmasının ardından gözler Köşk'te bekleyen YÖK yasasına çevrildi. Sezer'in onayından sonra YÖK'te asker üyeyi kaldıran Anayasa değişiklik paketi, asker üye uygulamasını hala devam ettiren YÖK yasasıyla çelişir hale geldi.

YÖK yasasının veto edilmesi durumunda izlenecek yol ise Hükümet tarafından değerlendirmeye alındı. Hükümetin vetonun ardından YÖK yasasını yeniden Köşk'e gönderme seçeneğine sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Düzenlemenin 20 Haziran'daki ÖSS sınavına yetişmeyeceğinin anlaşılması halinde uygulamaya konulacak farklı formüller üzerinde de duruluyor. Hükümet kaynaklarının dile getirdiği ilk olasılık mevcut sisteme ilişkin köklü değişiklikleri içeriyor.
Bu formülle üniversitelerle ilgili genel hüküm ve ilkelerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın halen üzerinde çalıştığı bir çerçeve yasa ile belirlenmesi öngörülüyor. Buna göre ayrıntılar üniversitelerin yayımlayacağı yönetmeliklerle düzenlenecek.

Köşk'te bekleyen tasarıda yer alan düzenlemelerin, daha sonra gündeme getirilmesi kararlaştırılan geniş kapsamlı YÖK yasasına eklenmesi ise diğer bir olasılık. Böyle bir karara varılması durumunda Hükümet bu sefer acele etmeyecek. Hükümetin izleyeceği yolu Bakanlar Kurulu'nda değerlendirmesi ve yakın zamanda karar alması bekleniyor

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber