İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Mutlu ve refah bir hayat sürmek emeklilerin en doğal hakkıdır'

TÜED Genel Başkanı Ergün:Mutlu ve refah içerisinde bir yaşam sürmek, ülkenin kalkınmasında alın teri bulunan emeklilerin en doğal hakkıdır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2017 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Mutlu ve refah bir hayat sürmek emeklilerin en doğal hakkıdır'

- Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, mutlu ve refah içerisinde bir yaşam sürmenin, ülkenin kalkınmasında alın teri bulunan emeklilerin en doğal hakkı olduğunu belirtti.

Ergün, 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'de yaklaşık 8 milyon 200 bin emekli olduğuna dikkati çekti.

Emeklilerin hem sayısal olarak hem de bilgi ve tecrübe olarak toplumun önemli bir bölümünü oluşturduğunu bildiren Ergün, şöyle devam etti:

"Emeklileri mutlu olmayan bir toplumun mutlu olması mümkün değildir. Günümüzde emeklilerimizin aylıkları maalesef tatmin edici seviyede bulunmuyor. Mutlu ve refah içerisinde bir yaşam sürmek, ülkenin kalkınmasında alın teri bulunan emeklilerin en doğal hakkıdır."

Aylıklara promosyon verilmesi, 30 yıl üzeri hizmet süresine denk gelen ikramiyelerin ödenmesinin emeklileri mutlu eden gelişmeler olduğunu vurgulayan Ergün, şunları kaydetti:

"İntibak ile prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olanların, emekli oldukları tarihlere bakılmaksızın eşit aylığı alabilmeleri için intibak yapılmalıdır. Hükümetimiz, 2000 öncesi emeklilerin intibaklarını yapmış ve farklılıklara son verilmiştir. Emeği geçenlere teşekkür borçluyuz. Şimdi hükümetimizden başlıca beklentimiz, 2000 yılından sonra emekli olanlar için intibak uygulamasını hayata geçirmesidir."

Ergün, tüm emeklilerin 30 Haziran Emekliler Günü'nü kutladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber