Güler'den, rüzgar enerjisi ve hidroelektrik santraller hakkında açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2007 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler Türkiye'de yenilenebilir enerji alanında rüzgar enerjisinde 10 milyar dolar, hidroelektrik santraller alanında ise 20 milyar dolar düzeyinde yatırım potansiyeli olduğunu söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliği Kulübü tarafından sekizincisi düzenlenen "Yönetim Bilimleri Kongresi"nin açılışında konuşan Güler bu yatırımların İTÜ gibi kurumların öncülüğünde Türkiye'nin kendi kaynakları ile gerçekleştirilebileceğini ve böylece tabiatın da korunmuş olacağını ifade etti. Yenilenebilir enerji olarak nitelenen jeotermal, hidroelektirk, dalga, rüzgar ve biomas enerjileri alanlarında Türkiye'nin büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Bakan Güler bu alanda yürütülecek faaliyetleri düzenlemek için bir yasa çıkarttıklarını hatırlatarak söz konusu yasayı geliştirmek amacıyla yakın gelecekte yeni bir takım düzenlemeler de yapacaklarını kaydetti. Bakan Güler enerji yanında doğal kaynaklar alanında da yerli imkanlar ile yapılabilecek çok şey olduğunu anlattı. "Bor madenciliğinden, bor kimyasallarına doğru bir adımı İTÜ ağırlıklı başlatabiliriz" şeklinde konuşan Güler Bakü-Tiflis-Ceyhan, Şahdeniz, Güney Avrupa Gaz Ringi, Nabucco gibi makro projeler ile de enerji merkezi olma noktasında önemli avantajlar sağladıklarını anlattı.

Yönetim bilimi alanında ise 'aydın sorumluluğu' kavramına değinen Güler, aydın sorumluluğunun doğru sorular sormayı ve sistemi irdelemeyi gerektirdiğini belirterek aydınların ülke sorunları ve Anadolu ile daha iç içe olmaları gerektiğini söyledi.

Yönetim alanında sevgi dilini kullanmanın önemini vurgulayan Bakan Güler Atatürk'ün 'cehalet' ve 'yoksulluğu' mücadele edilmesi gereken en önemli sorunlar olarak gösterdiğini hatırlatarak bunların yanında 'zaman kaybettirici bürokrasi' ile de mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber