BASK: Türk Telekom'da personel kıyımı var

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mart 2007 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, Türk Telekom'da beş yıl süre ile çalıştırılması öngörülen sözleşmeli personelin bir yıl sonra "kıyıma" tabi tutulduğunu ileri sürdü.

Akay yaptığı yazılı açıklamada, 9 Şubat 2006 tarihinde TBMM de kabul edilen 5457 sayılı kanunla beş yıl süre ile Türk Telekom'da istihdam edilmesi öngörülen sözleşmeli personelin aldatıldığını belirterek, "yaklaşık 4 bin personel bir yıl sonra çeşitli kamu kuruluşlarına gönderilmek suretiyle kıyıma tabi tutulmuştur" dedi.

Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesinin blok halinde satılmasından bu yana, OGER-TIM ortaklığına küçümsenmeyecek miktarda kaynak transferi yapıldığını bildiren Akay, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türk Telekom'un özelleştirilmesi ile birlikte 2006 yılında kurumlar vergisi oranı önce yüzde 35'ten yüzde 30'a, daha sonra da yüzde 20'ye indirilmiştir. Bu düzenlemeler sonucu yabancı ortağa ciddi miktarda kaynak transferi yapılmıştır. Şehir içi telefon görüşme ücretlerine yapılan fahiş zamlarla da tüketici kitlesi söğüşlenmiştir. Açıkçası yabancı ortak sektörün tek patronu olduğu için tüketici ile hoyratça oynamaktadır. Kaynak transferlerini alt alta yazdığımızda Hükümetle, yabancı ortakla arasında gizli mukavele olduğu izlenimi giderek güçlenmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber