Eskişehir Valisi Çakacak: Vatandaş ilgi istiyor

ESKİŞEHİR'in yeni Valisi Özdemir Çakacak kamu görevlilerinin kapılarını vatandaşlara açmalarını isteyerek, "Vatandaşlarımız aslında ilgi istiyor. Gösterilen ilgi, gösterilen bir tatlı dil vatandaşın resmi dairelerden huzur içerisinde ayrılmasına vesile olur. Bu itibarla, nasıl ki ticaret erbabı müşteri memnuniyeti içerisinde çalışıyorsa biz de hizmetlerimizde vatandaş odaklı, çözüm odaklı olarak çalışmak durumundayız" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Temmuz 2017 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir Valisi Çakacak: Vatandaş ilgi istiyor

Merkeze alınan Azmi Çelik'in yerine Mersin Valiliği'nden Eskişehir Valiliği'ne atanan Özdemir Çakacak görevine başladı. Vali Çakacak'ı Vilayet binası önünde vali yardımcıları ile daire müdürleri karşıladı.

Vali Çakacak gelmeden önce protokoldekiler vilayet binasının gölge bölümünde bir süre bekledi. Protokoldakiler daha sonra güneşin olduğu Vilayet Meydanı'na çıkarak Çakacak'ı karşıladı. Çakacak tek tek vali yardımcıları ve daire müdürleri ile tokalaştıktan sonra polis tören mangasını selamlayıp makam odasına geçti.

'ÖNEMLİ OLAN VATANDAŞIN GÖNLÜNE GİRMEKTİR'

Vali Çakacak burada gazetecilere yaptığı açıklamada bugüne kadar Manisa'dan Van'a kadar değişik illerde görev yaptığını belirtti. Millete hizmet etmenin bir onur olduğunu ifade eden Çakacak, kamu görevlilerinden kapılarını vatandaşa açmalarını istedi. Çakacak şöyle konuştu:

"Milletimize hizmet ederken ana felsefemiz ulaşılabilir olmaktır. Ahi Evran Veli der ki 'elin kapın sofran açık olsun, güler yüzlü olun, tatlı dilli olun.' Biz bu ilkeyi kamu yönetiminde vatandaşlarımıza karşı uygularsak, vatandaşımızın devletine olan güvenini artırmış, toplumsal huzura, toplumsal barışa en büyük katkıyı yapmış oluruz. Onun için kamu görevlisi tüm arkadaşlarımdan benim ricam. Kapılarımızın vatandaşlara açık olması. Kapının vatandaşa açık olması demek tabi ki ulaşılabilir olmak demektir. Vatandaşlarımız aslında ilgi istiyor. Çeşitli sebeplerle gösterilen ilgi, bir tatlı dil vatandaşın resmi dairelerden huzur içerisinde ayrılmasına vesile olur. Bu itibarla, nasıl ki ticaret erbabı müşteri memnuniyeti içerisinde çalışıyorsa biz de hizmetlerimizde vatandaş odaklı, çözüm odaklı olarak çalışmak durumundayız. Bunu başarabilirsek halkımızın gönlüne girmiş oluruz. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber