AKP'li Başkan partili başkanları ihbar etti

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 15 Mart 2007 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RİZE'de adrese dayalı nüfus tespit çalışmaları devam ederken, AKP'li Belediye Başkanı Halil Bakırcı, şehirde oturduğu halde kendi bölgelerinde yazılan, partisine mensup 4 belediye başkanını, partisinin merkez ilçe başkanını ve iki kamu kurum müdürünü Valiliğe ihbar etti.

Rize Belediye Başkanı Bakırcı, ihbar mektubunda, AKP'li Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Çaykent Belde Belediye Başkanı Mehmet Kazancı ile AKP Merkez İlçe Başkanı Yunus Öksüz, Tapu ve Kadastro İl Müdürü Hüseyin Ak ile Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Seyfettin Yılmaz'ın Rize'de oturdukları halde, kendilerini nüfusa kayıtlı oldukları ilçe belde ve köylerde oturuyormuş gibi kaydettirdiklerini belirtti.

İMZALARINDAN ŞÜPHE DUYARIM

Başkan Bakırcı, ?Rize Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Seyfettin Yılmaz, il merkezinde oturmasına rağmen köyünde yazıldı. Oysa bu müdür trilyonluk hak edişlere imza atıyor. Oturduğu yeri yanlış söyleyenin imzasından şüphe ederim. Bunların amirlerinin bu konuda müdürlüklerini gözden geçirmesini istiyorum. Derepazarı ilçemizin Belediye Başkanı Şaban Kalça, kendi ilçesinde daire satın almamış ama Rize'de iki tane dairesi var. Belediye başkanlarının kendi bölgeleri dışında ikamet etmeleri siyaseten uygun değildir. Üstelik Şaban Kalça benim oturduğum binadaki bazı Derepazarlı ailelere de çağrıda bulunarak ilçede yazılmalarını istiyor. Bu etik değildir. Rize'de ikamet edip de Rize dışında yazılan kişiler hakkında da Rize Valiliği'ne ihbarda bulunduk? dedi.

Belediye sınırları içinde 35 bin aktif konut olduğunu belirten Bakırcı, ?Bunu 4 ile çarparsak 140 bin kişi eder. Ayrıca toplanan çöpü de tartıyoruz. Bunları topladığımız zaman belediye sınırları içinde yaşayan nüfus 135 bin ile 165 bin arasında değişiyor. Benim arzum, insanlar senenin 7 ayı nerede oturuyorlarsa orada yazılsınlar? diye konuştu.

ŞEHİRDE YAZILMAYANA PAHALI SU

Gerçek dışı kayıt yaptıran vatandaşlara 2.367 YTL para cezası kesileceğini duyuran afişleri de cadde ve sokaklara astıran Başkan Bakırcı, Rize merkezde oturup da köylerde ve beldelerde yazılanlara, suyu yüzde 20 daha pahalı vereceklerini, bu konuda meclis kararı alacaklarını söyledi.

Rize Valisi Kasım Esen de, kendilerine ulaşan ihbarı değerlendireceklerini belirtti. Esen, ?Kimlerin nerede yazıldığını henüz tespit etmedik. Bunu değerlendireceğiz. Tespitlerimizi yapacağız. Ben buradan özellikle kamu kurum yöneticilerini uyarıyorum. Topluma örnek olmaları adına herkes oturduğu yerde yazılsın? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber