Tatvan Belediyesi, 'canavar hattı' kurdu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mart 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nden Van'a gelen ?Orhan Atliman' adlı vapurun kaptan ve personelinin ?Van Gölü canvarını gördük'' demesiyle bölgedeki canavar söylentileri yeniden gündeme gelirken, Tatvan Belediyesi'nde görevli zabıtalardan oluşturulan 10 kişilik ?canavar arama timi', göreve başladı. Timdekiler, bugün sabahın erken satlerinden itibaren silahlar, dürbün ve kameralarla Van Gölü'ne açılarak ilk araştırmalarını yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Kiler, şartların uygun olması halinde ekibin gece gündüz Van Gölü üzerinde araştırmalarını sürdüreceğini, ayrıca görenlerin ihbar etmesi için de ?canavar hattı' kurduklarını söyledi.

Yıllardır Van Gölü'nde varlığıyla yokluğu tartışılan Van Gölü canavarı konusu yeniden gündeme geldi. Bu yönde yapılan tüm araştırmalara rağmen izine bir türlü rastlanılmayan canavarını bu kez Tatvan- Van seferini yapan yolcu vapurunun kaptan ve personeli gördüğünü iddia etti. Van Gölü'nün Tatvan sınırları içinde bulunan Zin Burnu Mevkii'nde su yüzeyine çıkan ve kısa süre sonra kaybolduğu söyleyenen canavarı görüntülemek için Tatvan Belediyesi özel bir canavar arama timi kurdu. 10 kişilik zabıtadan oluşturulan tim, bu sabah işbaşı yaptı. Tim görevlileri, silah, dürbün ve kameralarla Tatvan Feribot İşletmeleri'nden şehir hatları vapuruyla Van Gölü'ne açıldı. Canvarın görüldüğü iddia edilen Zin Burnu Mevkii'ne giden ekip, 2 saat bouyunca bölgeyi didik didik dürbünler ve kameralarla inceledi. Sudaki en küçük bir kıpırdanmayı bile kaydeden canavar timi, araştırmanın ardından canavar nöbetini, kıyıda sürdürdü.

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Kiler, gölde bir canlının olduğunu ve bunun mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi. Böyle bir canlının varlığını bildikleri için canavar timini kurduklarını söyleyen Kiler, ?Bu mutlaka araştırılmalıdır. Çünkü bu canlı daha önce de defalarca aynı bölgede bir çok vatandaş tarafından görüldü. Biz de bunu görüntüleyerek vatandaşımızla paylaşacağız. Ekiplerimiz 24 saat boyunca gölü gözetlerken, vatandaşlarımızın da ihbarda bulunması için canvar ihbar hattı kuruyoruz. Van Gölü canavarının hayal olmadığını Türkiye görecek. Bunu reklam amaçlı yapmıyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber