Vali Güler'den "maganda" tarifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2007 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, Sarıyer'de yol verme meselesinden çıkan tartışma sonucu 2 kardeşin denizde boğulmasıyla sonuçlanan olayı değerlendirerek, ''maganda''nın tarifini yaptı.

Güler, ''Bütün değer kontrollerinden boşalmış olmaktır magandalık'' dedi.

Güler, İstanbul'da güvenlikle ilgili her türlü önlemin alınmakta olduğunu kamuoyunun gördüğünü ifade ederek, son günlerde yapılan değerlendirmelerin bir çoğuna katılmadığını, kriminal olmayan, doğrudan doğruya polisiye olmayan vakaların da ''güvenlik zafiyeti'' gibi değerlendirildiğini söyledi.

Sarıyer'de yol verme meselesinden çıkan tartışma sonucu 2 kardeşin denizde boğulmasıyla sonuçlanan olayı değerlendiren Güler, şunları kaydetti:

''Sarıyer'de meydana gelen o olayın, toplumsal bir vaka olduğunu söylediğimde, kamuoyunda bazı yanlış değerlendirmeler yapıldığını gördüm. Olayların temeline, sebeplerine inmek, suç ortamının oluşmasını önlemek, suçluların nasıl suçlu durumuna geldiğini veya suç ortamına itildiğini görmek lazım. Bunun eğitim, ekonomik, psikolojik, sosyal boyutunu tamamıyla polisin üstüne yıkmak yanlış bir değerlendirme olur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber