Türk işçisi AB üyeliğinin çalışma hayatına olumlu getirileri olacağına inanıyor

Haber Giriş : 24 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş'in anketine göre, Türk işçilerinin çoğu AB üyeliğinin iş hayatı için iyi olacağını düşünüyor ama 'ne pahasına olursa olsun' üyeliğe 'Hayır' diyor

Türk işçisinin yüzde 65'i, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin çalışma hayatına olumlu getirileri olacağına inanıyor. Türk-İş tarafından, işçilerin AB'ye bakışını değerlendirmek için, Türkiye'nin değişik bölgelerinden ve farklı işkollarında çalışan 3 bin işçi ile anket yapıldı.

Ankette, 'AB üyeliği çalışma hayatını nasıl etkiler' sorusuna yanıt veren işçilerin yüzde 65'i, bunun, çalışma hayatına olumlu yansıyacağına inandığını belirtti. Yüzde 35 ise iş hayatının olumsuz etkileneceğini savundu.

'AB'nin Türkiye'den isteklerini haklı buluyor musunuz' sorusunu yanıtlayan işçilerin yüzde 81'i, bu istekleri haklı bulmadığını belirtti. Yüzde 19'u ise AB'nin isteklerini haklı bulduğunu ifade etti. Ankette, 'Türkiye ne pahasına olursa olsun AB üyesi olmalı mı' sorusu yöneltilen işçilerin yüzde 82'si 'Hayır', yüzde 18'i ise 'Evet' yanıtını verdi. AB'nin Türkiye'yi oyalayıp oyalamadığı sorulan işçilerin yüzde 88'i oyaladığına, yüzde 12'si ise oyalamadığına inandığını dile getirdi. Ankete katılan işçilerin yüzde 71'i, AB'nin, Aralık 2004'te Türkiye'ye müzakere tarihi vermeyeceğini ifade ederken, yüzde 29'u Türkiye'nin tarih alacağını düşündüğünü belirtti.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç da Türkiye'nin AB'ye üye olması halinde, AB standartlarının çalışma hayatına olumlu katkısı olacağını savundu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber