Başbakan ameliyat olmadı yüzme önerildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Mart 2007 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bel fıtığı rahatsızlığı için doktorların ameliyat önerisini kabul etmeyen Başbakan Erdoğan, karın kaslarını güçlendirmek için yüzmeye başlayacak.

Bel fıtığı rahatsızlığı geçiren Başbakan Erdoğan için doktorları ameliyat önerisinde bulundu ancak Başbakan bu öneriyi kabul etmedi.

Yoğunlaştırılmış fizik tedavi programı ile tedavi edilecek Erdoğan'ın karın kaslarını güçlendirmesi için doktorları tarafından yüzme tavsiye edildi. Erdoğan için şimdi uygun bir yüzme havuzu aranıyor.

SABAH'ın Erdoğan'a yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre doktorları mikrocerrahi yöntemiyle ameliyat önerdi ancak Erdoğan, kabul etmedi. Bunun üzerine, yoğunlaştırılmış fizik tedavi programına başlandı. Ayrıca karın kaslarının güçlenmesi ve omurlar üzerindeki yükün azalması için yüzmeye başlamasına karar verildi.

Şimdi Erdoğan'ın kullanabileceği uygun ve güvenli bir yüzme havuzu aranıyor. Başbakan Erdoğan'ın Subayevleri'ndeki evinin hemen altında Keçiören Belediyesi'ne ait bir spor kompleksi ve yüzme havuzu bulunuyor. Ancak buranın halka açık olması nedeniyle güvenli olmayabileceği belirtiliyor.

Bu arada Başbakanlık Konutu'nda, Tansu Çiller döneminde üstü kapatılan havuzun düzenlenmesi gündeme geldi, ancak şu aşamada kabul görmedi. Erdoğan, Çankaya'ya çıkarsa, bu tür bir düzenleme gereksiz olacak. Resmi Konut'ta Erdoğan'ın spor yapabileceği bir fitness salonu bulunuyor.

YATARAK SEYAHAT

Erdoğan'ı önceki rahatsızlığında kontrol eden Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Tosun, uzun uçak yolculuklarında Başbakan'ın oturarak değil, yatarak seyahat etmesini önerdi. Tosun, yüzme sporunun, fizik tedavicilerin, beyin cerrahlarının en çok sevdiği ve önerdiği spor olduğunu belirterek, bu sporun bütün kasları çalıştıran, bunları senkronize hareket ettiren bir egzersiz şekli olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber