FETÖ davaları böyle uzatıyor

Sanık Ali Temel'in savunmasının ardından, sanıkların, "iddianame kendilerine ulaşmadığı, cezaevi şartlarında savunma hazırlayamadıkları ya da avukatlarıyla görüşemedikleri" gerekçesiyle savunma yapmaması üzerine Başkan Giray, davanın savunmalar yapılmadığı için uzadığını, avukatlar hazır olduğunda sanıkların cezaevinden gelmediğini, sanıklar salonda olduğunda ise müdafilerin bulunmadığını, bu durumun dava için kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2017 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ davaları böyle uzatıyor

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki, FETÖ'nün "VIP dinleme" davasına, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, farklı mahkemelerden gelen dosyaların 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava dosyasıyla birleştirildiğini belirterek, birleşen dava dosyalarında sanıkların değişen suç vasfına göre yeniden savunmalarının alınacağını söyledi.

Sanıkların, "iddianame kendilerine ulaşmadığı, cezaevi şartlarında savunma hazırlayamadıkları ya da avukatlarıyla görüşemedikleri" gerekçesiyle savunma yapmaması üzerine Başkan Giray, davanın savunmalar yapılmadığı için uzadığını, avukatlar hazır olduğunda sanıkların cezaevinden gelmediğini, sanıklar salonda olduğunda ise müdafilerin bulunmadığını, bu durumun dava için kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sanıkların savunma yapmaması üzerine Mahkeme Başkanı Giray, duruşmayı yarına bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber