İşte Tüketici Kalite ödülü'ne layık görülen markalar!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2007 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Kalite ödülleri sahiplerini buldu

Yılın Tüketici Kalite Ödülleri sahiplerini buldu. Tüketici Dergisi tarafından gerçekleştirilen "Markaların tüketici üzerindeki etkileri" konulu araştırma sonuçlarına göre kalitesine en çok güvenilen kurumlar ve markalarla birlikte yılın sanatçılarına da ödülleri verildi.

'Dünya Tüketici Hakları Günü'nde yaşam kalitesini yükseltmek için tüketiciye ürün ve hizmet sunan ulusal ve uluslararası markaların yöneticileri ile birlikte sanat, siyaset ve medya dünyasının önde gelen isimleri 20. Uluslararası Tüketici Zirvesi'nde bir araya geldi. Bir gün boyunca yönetim danışmanları, akademisyenler ve bürokratlar, tüketici memnuniyetine ilişkin görüş ve öngörülerini katılımcılar ile paylaştı. Zirve'nin finalinde "Markaların tüketici üzerindeki etkileri" konulu araştırma sonuçlarına göre kalitesine en çok güvenilen kurumlar ve markalarla birlikte yılın sanatçılarına "Tüketici Kalite Ödülleri' verildi.

Turkcell, Canet, Samanyolu Televizyonu, İpek Mobilya, Sürat Kargo, Ahmet İpek Sucukları, Metin Helva gibi birçok firmanın ödül aldığı gecede ve Grup Gündoğarken, Ankaralı Namık ve Esra Ceyhan, Türkan Şoray başta olmak üzere bazı sanatçılarda ödüle layık görüldü.

Geçtiğimiz aylarda 'Anında SMS kampanyası' ile adından söz ettiren ve Tüketici Kalite Ödülü'ne layık görülen Sürat Kargo'nun Genel Müdür Yardımcısı Selami Çil,firma ve kendi adına çok mutlu olduğunu dile getirdi. Çil, son olarak hazırladıkları kampanya ile birlikte müşteri memnuniyeti için yaptıkları çalışmaların mükafatı olarak gördükleri ödülün kendileri için bir başlangıç olduğunu söyledi. Çil, çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

İpek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tatlı ise, bundan sonra daha yoğun çalışmaları gerektiğinin bilincinde olduklarını ifade etti. Tatlı, 1991 yılında kurulan İpek Mobilya'nın ürün yelpazesini geliştirerek, alanında lider firma olma yoluna girdiğini anlattı. Dünyada bir marka olma mücadelesi verdiklerini ifade eden Tatlı, sektörün dünyadaki gidişatını takip edip, müşterilerine estetiği, kaliteyi,rahatlığı ve ekonomik ürün sunmaya özen gösterdiklerini belirtti.

Metin Helva Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Boztoprak da, firmanın 1970 yılından bu yana Afyon'da faaliyet gösterdiğini söyledi. Helva, reçel, bal, pekmez üretimi yaptıklarını dile getiren Boztoprak, üretimin yarıya yakın bölümünün, Avrupa, Ortadoğu ve Balkanlar'a ihraç edildiğini kaydetti. 2006'da 5 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Boztoprak, bu miktarı arttırmak için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Boztoprak, daha önce Tüm Tüketiciler Derneği tarafından Altın Kalite Ödülü'ne layık görüldüklerini belirterek, bu mutluluğu ikinci kez yaşadıklarını aktardı. Boztoprak, "Haklıyız, gururluyuz. Bütün bayilere ve tüketicilere teşekkür ediyoruz." dedi. Boztoprak, gıda sektöründe merdiven altı üretim olarak adlandırılan kayıt dışı üretimin insan sağlığını tehdit ettiğine işaret ederek, tüketicilere mümkün olduğunca bildikleri markaları almalarını tavsiye etti.

Afyonkarahisar'da üretim yapan bir diğer firma olan Ahmet İpek Sucukları'nın Genç Patronu Kemal Arsoy ise, 2003 yılından itibaren Afyonkarahisar'da üretime başladıklarını ve kısa zamanda yurt içinde seslerini duyurmayı başardıklarını dile getirdi. Yurt dışı satışları için çalışmalara başladıklarını belirten Kemal Gürsoy, ödülün kendilerine bu çalışmalarında büyük moral olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber