Soylu: Kaymakam ve personelin sağlık durumu iyi

İçişleri Bakanı Soylu: "Sabah 08.45 sıralarında Baykan Kaymakamımız Mehmet Kocabey'e, Yarımca civarında yol kontrolünü yapabilmek, oradaki inşaat işlerinin nasıl gittiğini takip edebilmek için oraya intikal etmek üzereyken yola döşenmiş bir el yapımı patlayıcı ile zarar verilmek istendi. Allah'a çok şükür hem Kaymakamımızda hem de personelimizde herhangi bir yaralanma söz konusu değil."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2017 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca bir süre önce Baykan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Kocabey, Yenice köyünde çeşitli temaslarda bulundu.

Temaslarının ardından ilçe merkezine dönen Kocabey'in içinde bulunduğu zırhlı makam aracının geçişi sırasında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamanın etkisiyle araçta küçük çaplı hasar oluşurken, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatan Kaymakam Kocabey'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANI: 'SAĞLIK DURUMU İYİ'

Teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Kaymakamımızın sağlık durumu iyi. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisiyle sabah saatlerinde konuştuk. Sağlığı yerinde. Valimiz de yanıbaşında. Allah'a çok şükürler olsun. Terör örgütüne karşı yürütülen bubüyük mücadelede hem sabrımızı zorlamaya hem de ortaya koymuş olduğumuz bu kararlılığı etkilemeye çılaşacaklardır. Ne kararlılığımızda ne de sabrımızda herhangi bir farklılık sözkonusu olacaktır. 20 Haziran'da Hakkari'de çok iyi yetişmiş bir vatan evladını kaybetmiştik. Murat Üçöz yüzbaşımız. Jandarma komondomuz fail olan iki kişiyi etkisiz hale getirdi. Yüzbaşımızın da kanı yerde kalmadı. Biz büyük bir millet ve büyük bir devletiz. Bu olayda da faillerle ilgili gerekli aramalar yapılıyor. Gereği yerine getirilecektir" diye konuştu.

Öte yandan Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey'e yönelik terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırılar sadece bizim terörle mücadeledeki azmimizi daha çok perçinleyecek, bundan sonra da kararlılığımız artarak devam edecektir." dedi.

Vali Atik, Baykan ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen terör saldırısından yara almadan kurtulan Kaymakam Mehmet Kocabey ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren ile kaymakamlıkta düzenlediği basın toplantısında, Kocabey'e suikast girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Kocabey'in, Baykan ilçesinin Yarımca köyündeki yol yapım çalışmalarını yerinde görmek üzere sabah saatlerinde bölgeye gittiğini belirten Atik, dönüşünde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının uzaktan infilak ettirildiğini kaydetti.

Saldırıda herhangi bir yaralanma ve kaybın söz konusu olmadığını dile getiren Atik, "Kaymakam arkadaşımız şu an yanımda. Allah'a şükrediyoruz saldırıyı kayıpsız atlattığımız için. Tabii bu terör örgütü mensuplarına da şu mesajı vermek gerekir. Bu saldırılar sadece bizim terörle mücadeledeki azmimizi daha çok perçinleyecek, bundan sonra da kararlılığımız artarak devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Bölgede jandarma ve polis özel harekat timlerinin müşterek operasyonlara başladığını bildiren Atik, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağını ve Türk adaletinin önüne çıkarılacağını vurguladı.

Vali Atik, "Geçmiş olsun. İnşallah bir daha böyle hadiseler yaşanmayacaktır. Bunun hesabı çok ağır bir şekilde sorulacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber