Jandarmanın elektronik kelepçe ile imtihanı

Darbe girişiminde Sakarya'da gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılıp görevine iade edilen Uzman Çavuş G.I., bir ay ayak bileğindeki elektronik kelepçeyle görev yaptı. Gittiği köylerde kapsama alanı sorunu yaşayan G.I., mahkemeye başvurarak cihazın çıkarılmasını istedi. Talep kabul edilince kelepçe çıkarıldı

Haber Giriş : 08 Temmuz 2017 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarmanın elektronik kelepçe ile imtihanı

KENAN BUTAKIN

FETÖ'nün 15 Temmuz kanlı kalkışmasından sonra Sakarya'da gözaltına alınan ancak daha sonra denetimli serbestlik kararıyla salıverilen Jandarma Uzman Çavuş G. I., kalkışmayla ilgisi olmadığı gerekçesiyle Valilik kararıyla görevine geri döndü. Ayak bileğindeki elektronik kelepçeyle yaklaşık bir ay görev yapan G.I., vatandaşın şaşkın bakışları ve köylere gittiğinde kapsama alanı dışına çıkan cihaz nedeniyle sıkıntı yaşadı. Bu nedenle dilekçeyle mahkemeye başvuran G.I., "Adli görev yapan bir kolluk görevlisinin adli kontrol altında tutulmasının vatandaşın adli makamlara olan güvenini zedelemektedir" gerekçesiyle elektronik kelepçenin çıkarılmasını talep etti.

Sakarya'da devam eden darbe girişimi davasında mahkemeye sunduğu dilekçesinde G.I., "Jandarma görevlisiyim ve göreve giderken insanlar garip garip bakıyor. Halen elektronik kelepçe takılı olarak Serdivan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda verilen adli ve mülki görevleri yerine getirmekteyim. Özellikle Cumhuriyet savcısı adına müdahale ettiğim olaylarda elektronik kelepçeden dolayı sorun yaşıyorum" dedi. G.I., adli görev yapan bir kolluk görevlisinin adli kontrol altında tutulmasının vatandaşın adli makamlara olan güvenini zedelediğini de belirtti.

G.I., aynı zamanda görevi gereği gittiği köylerde elektronik cihazın içindeki GPS'in alarm verdiğini vurguladı. G.I., dilekçesinde "Serdivan İlçesi Kazımpaşa Mahallesi olmasından ve Kocaeli ile sınır olmasından dolayı takılı bulunan GPS cihazı görev esnasında zaman zaman çekmemekte veya sınır köylerde kapsama alanı dışında diye uyarı vermektedir. Müteakiben de Ankara Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Elektronik İzleme bölümünden cep telefonum aranarak ikaz edilmekteyim. Bu olay genellikle adli ve mülki görevlerim ifası sırasından vatandaşın yanında cereyan etmektedir" dedi. Jandarma uzman çavuşun talebi kabul edildi. Elektronik kelepçesi çıkartıldı.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber