G20'de liderler anlaştı, çatlak aşıldı!

Almanya'daki dev zirvede bir araya gelen ülkeler, göç akını, terörle mücadele, ekonomi ve Kuzey Kore gibi başlıkların ardından en önemli görüş ayrılıklarının bulunduğu 'iklim değişikliği'nde de uzlaşmaya vardı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Temmuz 2017 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
G20'de liderler anlaştı, çatlak aşıldı!

Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleşen G20 zirvesi'nin son gününde en önemli görüş ayrılıklarının bulunduğu iklim değişikliği başlığındaki kriz aşıldı. Reuters haber ajansı, zirveye katılan ülkelerin sonuç bildirgesi üzerinde anlaştığını son dakika olarak duyurdu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, uluslararası haber televizyonlarının canlı yayınladığı konuşmasında liderlerin bildirgede anlaştığını resmen duyurdu.

Zirvenin ana Gündem maddesi olan iklim değişikliğinin yanı sıra terörle mücadele, ekonomik büyüme, göç akını ve Kuzey Kore'nin füze testleri gibi konular nihai metinde yer alıyor.

Final konuşmasında Türkiye'ye de değinen Merkel, Türkiye'nin zirveye ciddi katkı sunduğunu belirtti.

Tarihi randevudan ateşkes çıktı

Zirvedeki en önemli randevu, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaydı. İlk kez yüz yüze görüşen iki lider, Suriye'nin güneyinde ateşkes için anlaşmaya vardı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, liderlerin Suriye'nin güneybatısında ateşkes sağlanması ve 'çatışmasızlık anlaşması' üzerinde uzlaştığını açıkladı. Anlaşmayı, Ürdün de destekliyor.

Görüşmede, Rusya'nın Kasım 2016'da ABD'de yapılan başkanlık seçimlerine sonucu etkileyecek şekilde dahil olduğu yönündeki iddialar da iki lider tarafından ele alındı. Rus lider Putin, bu iddiaları bir kez daha reddetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber