Sakarya'daki katiller milletimizi temsil etmiyor

Sakarya'da Suriyeli Emani ve bebeğinin öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yapan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, elim hadise ve faillerinin milleti temsil etmediğini belirtti ve ekledi: Suriyelilerle ortak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz

Haber Giriş : 09 Temmuz 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sakarya'daki katiller milletimizi temsil etmiyor

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu son günlerde Suriyelilere yönelik yaşanan acı olaylarla ilgili bir açıklama yayınladı. Sakarya'da yaşanan elim hadisenin faillerinin milleti temsil etmediğini vurgulayan Davutoğlu, "Adalet önünde hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyorum" dedi.

Davutoğlu şunları ifade etti: "İnsanlık tarihinin en acımasız katliamlarından birinin yaşandığı komşumuz Suriye başta olmak üzere coğrafyamız çok zor bir dönemden geçiyor. Sadece onuru için mücadele edenlerin karşısında iktidarından, kendi geleceğinden ve çıkarından başka hiçbir kutsalı olmayan güçler acımasız bir savaş sürdürüyor. Sorunun bu noktaya gelmemesi için elinden gelen her şeyi yapan, kim tarafından yürütülürse yürütülsün tüm barış çabalarına açık ve güçlü destek veren ülkemiz yaşanan acılardan kaçmak isteyenlere de kapısını, evini, barkını, sofrasını açtı. Burada özellikle Gaziantep, Hatay, Kilis ve Şanlıurfa'daki vatandaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Onlar tarihe insanlığın yüzünü ağartan insanlar olarak çoktan geçtiler. Böyle bir milletin ferdi olmakla her birimiz tek tek iftihar etmeliyiz. Bu topraklarda doğan yüzbinlerce bebek sadece barbarların yok ettiklerini zannettikleri Suriye'nin değil, Türkiye-Suriye kardeşliğinin de geleceği. Bugünkü katilleri tarih sadece canilikleri ile hatırlayacak ama misafir ettiğimiz, ekmeğimizi paylaştığımız Suriyeliler ile ortak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz."

Sakarya Kaynarca'da Suriyeli Emani'nin vahşice öldürülmeesine de değinen Ahmet Davutoğlu, "Sakarya'da yaşanan elim hadise ve bunun failleri necip milletimizi temsil etmiyor. Adalet önünde hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyorum. Tüm Suriyeli kardeşlerime, aziz milletimize ve merhumenin ailesine de bu vesile ile en derin taziyelerimi iletiyorum. Evet, hep birlikte zor sınavlardan geçiyoruz. Ama büyük milletler büyük imtihanlarda belli olur. İftihar ettiğimiz tarihimiz böyle büyük sınavları geçebildiğimiz için anlamlı. Bu büyük badireleri de yine birlikte atlatacağız. Bu vesile ile tüm vatandaşlarıma gösterdikleri tarihi kardeşlik için de şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber