Öğretmen adaylarının mülakat sıralaması ve 40 tercih talebi

Öğretmen adayları, mülakat başarı sıralamasının açıklanmasını ve tercih sayının 40'a yükseltilmesini bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Temmuz 2017 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen adaylarının mülakat sıralaması ve 40 tercih talebi

Milli Eğitim Bakanlığı, eğer daha önce ilan ettiği takvime uyabilirse, bugünden itibaren sözleşmeli öğretmen adaylarının okul tercihlerini alacaktır.

Öğretmen adaylarının Milli Eğitim Bakanlığından iki önemli isteği bulunmaktadır.

1- Daha önce kadrolu öğretmen alımlarında, öğretmen adaylarına tanınan 40 tercih hakkı, sözleşme öğretmen alımında yeniden 20'ye indirilmiştir. Öğretmen adayları, tercih sayısının 20'den 40'a yükseltilmesi talep ediyor. Bu talebin Bakanlığa hiçbir maliyeti yok. Tercih hakkını 40'a yükseltilmemesinin gerekçesi yok, var ise Bakanlık açıklamalıdır. Bilakis tercih hakkının 20'ye indirilmesine dair iddialar vardır. MEB, bu iddiaların önüne geçmek için dahi olsa tercih sayısını 40'a yükseltmelidir.

2- Bilindiği üzere, yerleştirmeler sırasında sadece mülakat puanı esas alınacaktır. KPSS puanlarını ÖSYM açıklamış ve orada branş bazında sıralamalar yer almıştır. Ancak yerleştirmelerde, KPSS puanı değil mülakat puanı esas alınmaktadır. MEB sözlü sınavlarda yaşanan torpil iddialarından dolayı mülakat sıralamasını yayınlamak istememektedir. Zira bu halde KPSS sıralamasında üst sırada yer alan adayın, mülakat sıralamasında ne kadar gerilediği ortaya çıkacaktır. Umarız, MEB adayların sağlıklı bir tercih yapabilmesi için gerekli bilgilendirmeyi yapar. Ancak MEB gerekli bilgilendirmeyi yapmaz ise adaylar, MEB'i diğer kamu otoritelerine şikayet etmelidir. Örneğin yaşanan durum, yazılı bir şikayet dilekçesiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna bildirilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber