Teziç: 15 yeni üniversitenin rektör adaylarını bugün Köşk'e göndereceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2007 17:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, yeni kurulan 15 üniversiteye rektör atamalarının hukuki temeli olduğunu belirterek, "10 yeni üniversitenin rektör adaylarını bugün Köşk'e göndereceğiz" dedi.

YÖK Genel Kurulu, Teziç'in başkanlığında, yeni kurulan üniversitelerden 10'u için rektör adaylarını belirlemek üzere toplandı.

Geçen Aralık ayında Uşak, Düzce, Ordu, Tekirdağ ve Burdur üniversiteleri için rektör adaylarını belirleyen YÖK, rektör adaylarını 6'dan 3'e indirerek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunmuştu. YÖK, bugün de geri kalan Kırşehir, Kastamonu, Rize, Erzincan, Aksaray, Giresun, Çorum, Yozgat, Adıyaman ve Amasya üniversitelerinin rektör adaylarını belirleyecek.

Teziç, "Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra, rektör atamaları yürürlükteki 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13. maddesine göre yapılmaktadır. Yasal zemini olduğu gibi bu işlemleri yapma zorunluluğumuz da vardır" dedi.

Rektörlerin atanmasında hukuki dayanaklarının 13. madde olduğunu belirten Teziç, ders yılının yaklaştığı dönemde bu üniversitelerde ortaya çıkabilecek sorunları aşmak için muhakkak orada bir sorumlunun bulunması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, yeni kurulan 5 üniversitenin rektörünün atama işlemini bekletmesiyle ilgili soru üzerine Teziç, 15 yeni üniversiteye rektör ataması yapılmasının bir bütünü oluşturduğunu ve birlikte yapılması gerektiğini söyledi. Teziç, "Bu bir paket, biz neden bekledik? Anayasa Mahkemesinin kararı kesinleşsin dedik. O arada iki düzenleme yapıldı. Bunları zamana yaydığınız zaman 6.5 ay tuttu. Kesinleştikten sonra bizim bu süreci tamamlamamız gerekiyor. Bugün tamamlanır, biz de bugün Köşke göndereceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber