İstinaf, adam öldüren avukat hakkında 'meşru müdafaa'yı hapse çevridi

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, bir avukatın madem ocağındaki ofisinde eski çalışanını öldürmesi olayını "meşru müdafaa" kapsamında değerlendirerek, yerel mahkemenin beraat kararını bozup, "tahrik altında adam öldürme" suçundan sanığa 10 yıl hapis cezası verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2017 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İstinaf, adam öldüren avukat hakkında 'meşru müdafaa'yı hapse çevridi

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, bir avukatın maden ocağındaki ofisinde eski çalışanını öldürmesi olayını, "meşru müdafaa" kapsamında değerlendirerek, yerel mahkemenin beraat kararını bozup, sanığı "tahrik altında adam öldürme" suçundan 10 yıl hapisle cezalandırdı.

1. Ceza Dairesi, Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi savcısının, meşru müdafaa kapsamında beraat kararını temyiz etmesini değerlendirdi.

Duruşmaya, sanık Olcay Soner Bektaş, avukatı Ersan Şen ve maktul yakınları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından söz alan sanık, avukat olduğunu ancak maden ocağı işlettiğini eski çalışanlarından biri olan maktulün cezaevine girip çıktıktan sonra kendisini tehdit ederek, haraç istediğini iddia etti.

Olay günü de arayarak iş yerine gelen ve çok alkollü olan maktulün para talebinde bulunduğunu ifade eden sanık, "Silahını çekti, eline atıldım ve silahın yönünü çevirdim. Daha sonra ne oldu tam hatırlamıyorum. Suçsuzum, beraatımı istiyorum." dedi.

Sanık avukatı Ersen Şen de maktulün psikopat ve saldırgan biri olduğunu, olay günü de alkol ve uyuşturucu aldığını, bu nedenle daha çok saldırganlaştığını kaydederek, eylemin yasal savunma altında işlediğini, bu nedenle müvekkilinin beraatını talep etti.

Mehmet Şahin başkanlığındaki mahkeme heyeti, otopsi incelemesinde maktulün vücudunda 9 mermi giriş çıkışının olduğu, olay yerinde 10 kovan ele geçirildiği, atışların 'uzak atış' kapsamında gerçekleştiği ve en az 8 atışın sanığın hedef gözeterek yaptığı hususlarını ve diğer konuları değerlendirerek, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Mahkeme heyeti, kasten öldürme suçundan müebbet hapsi, sanığın eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiğini için indirim uygulayarak 10 yıl hapis cezasına hükmetti.

Olcay Soner B. ile 17 Kasım 2015'te Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bürosuna gelen Mehmet Aksoy (33) arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıkmış, arbedede tabancayla vurulan Aksoy yaşamını yitirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber