TEV: 250 bin civarında Türkiye gencine burs verdik

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Yırcalı: 250 bin civarında Türkiye gencine burs vermiş bulunuyoruz. 2 bin civarında bursu da yurt dışında eğitimine devam eden arkadaşlarımıza sağlamış bulunuyoruz ve bunları vermeye devam ediyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2017 16:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
TEV: 250 bin civarında Türkiye gencine burs verdik

- Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, bugüne kadar 250 bin civarında gence burs verdiklerini, eğitimine yurt dışında devam eden 2 bin kişiye de burs sağlamaya devam ettiklerini belirtti.

Yırcalı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sahil Tesisleri'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, TEV'in bu yıl 50'nci yılını kutladığını söyledi.

TEV'in yarım asırlık bir vakıf olduğunu vurgulayan Yırcalı, Türkiye şartlarında böyle bir kuruluşun, yarım asır gibi bir zamanda faaliyetlerini artırarak ve sağlıkla yürütmesinin bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Bu zaman zarfında 250 bin civarında gence burs verdiklerini kaydeden Yırcalı, "2 bin civarında bursu da yurtdışında eğitimine devam eden arkadaşlarımıza sağlamış bulunuyoruz ve bunları vermeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Yırcalı, 30'a yakın eğitim kuruluşu kurduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bağışçılarımızın bize verdiği destek ve talimatlarla bu eğitim kuruluşlarını kurarak, Milli Eğitim Bakanlığına, Türk gencinin eğitimine katkıda bulunmak için kurmuş ve onlara devretmiş bulunuyoruz. Bunların içinde önemli yer tutan, bizim için önemli olan ve ilerletmeyi düşündüğümüz bir konu da yüksek tahsil yapan kızlarımızın yurt konusudur. Bugün Türkiye'de Trabzon başta olmak üzere Ankara ve İzmir şehirlerinde kız yurtlarımız var. Bugün Türkiye'deki şartlar içinde genç kızlarımızın barınma sorununun ne kadar önemli olduğu düşünülürse, bunların bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz ve bu ihtiyacın giderilmesi için de başka illerde de bu girişimleri yapmayı düşünüyoruz."

TEV'in 11 ilde şubesi olduğunu aktaran Yırcalı, "TEV olarak 11 şubemiz var fakat biz bunu yeterli görmüyoruz. Eğer biz Türkiye çapında eğitime hizmet vermeyi düşünüyorsak, bu şubelerimizin sayısını artırmamız lazım. Muğla-Bodrum'da bir şube açmak için bir prensip kararı almış durumdayız ve bundan sonra da 50. yıl çalışmalarımız bitmeden bir veya iki şubemizi açacağız." dedi.

TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek de bağışların artması gerektiğini belirterek, hayırseverleri bağış yapmaya çağırdı.

- Bağışçılara plaket

Konuşmaların ardından, vakfın Yönetim Kurulu üyeleri tarafından vasiyet bağışçıları iş adamı Salih Gazioğlu ile emekli öğretmen Beyhan Dülgen'e plaket takdim edildi.

İzmir'de yaşadığını da ifade eden Beyhan Dülgen, Trabzon'un dede vatanı olduğunu belirterek, Trabzon'un daha da güzelleşmesini, daha ilerlemesini istediğini dile getirdi. Dülgen, TEV'e İzmir'de eğitime destek amacıyla bir daire bağışladığını belirtti.

Programa, TEV Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzonlu iş adamları, TEV bağışçıları ile kursiyerleri katıldı.

Öte yandan TEV Yönetim Kurulu üyeleri, program öncesi Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber