Kurmay Albay Toğaç'ın yargılanmasına devam edildi

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski Kurmay Albay Toğaç'ın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2017 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurmay Albay Toğaç'ın yargılanmasına devam edildi

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski Kurmay Albay Erdal Toğaç'ın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü duruşmasında, Genelkurmay Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma (İKK) Dairesinde çalışan bazı isimler tanık olarak dinlendi.

Tanık Zuhal Fırat Nas, 2008'den beri İKK Dairesinde uzman memur olarak görev yaptığını, sanığı, çalıştığı birimde şube müdürlüğü görevinde bulunması dolayısıyla tanıdığını söyledi.

Olay günü Toğaç'ın ilişik kesmek için şubeye geldiğini belirten Nas, Toğaç'ın Murat Bağcı'dan yardım istediğini, Bağcı'nın işinin yoğun olduğunu belirterek, bu işlemi dairenin idari kısmının yapması gerektiğini söylediğini anlattı.

Toğaç'ın bunun üzerine serzenişte bulunduğunu ifade eden Nas, "Erdal Bey, 'Ben burada çalışıyordum, neden emirlerimi yapmıyorsunuz' dedi. Murat Bey'i kolundan tutup kapıya doğru iterek, 'Hadi çok konuşma işimi yap' diye konuştu. Sonra ben de 'Erdal Bey niye başkalarına kızıyorsunuz' dedim. O da gülerek 'Döndüğüm zaman hepiniz göreceksiniz, herkes cezasını çekecek' tarzında sözler söyledi." beyanında bulundu.

Tanığın ifadelerine karşı söz verilen Erdal Toğaç ise "Konu darbeye teşebbüse mi getiriliyor onu anlamak istiyorum." dedi. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, "Sen yorum yapacağına böyle bir konuşma geçti mi, geçmedi mi onu söyle" diye konuştu.

Bunun üzerine Toğaç, darbeyle ilgili konuşmadığını, böyle bir imasının da bulunmadığını savundu.

Tanık Murat Bağcı da 8 yıldır aynı birimde çalıştığını belirterek, "Erdal Toğaç, olay günü ilişik kesmek için gelmişti. Azerbaycan'a göreve gitmeden önce daire başkanlığı ermine atanmıştı. Bu yüzden ilişik kesme işi dairenin idari kısmında yapılacaktı. Bana gelip işlemlerin daha hızlı yapılmasını söyledi. Kolumdan biraz kaba şekilde dış kapıya doğru götürdü. Odadan çıktım. Zuhal Fırat Nas, bana Toğaç'ın 'tekrar döneceğini ve görüşeceklerini' söylediğini aktardı. Ancak ben odadan çıktığım için duymadım." ifadelerini kullandı.

Sanık Erdal Toğaç ise kaba hareket ettiğini düşünmediğini, eğer kaba bir davranışı olduysa özür dilediğini söyledi.

Tanık Recep Enis Yılmaz da astsubay olarak aynı dairede 4 yıldır görev yaptığını, olay günü Toğaç'ın ayrılık işlemleri için geldiğini belirterek, iyi çalışmalar dilediğini ve tokalaştıklarını anlattı. Yılmaz, yaşanan yoğunluk nedeniyle o güne ilişkin başka bir şey hatırlamadığını kaydetti.

- "Görev emrine ismini kimin yazdığını düşünüyorsun?"

Tanık beyanlarına karşı söz verilen sanık Toğaç, tanık Nas ile bir husumetinin bulunmadığını, aleyhe beyanları kabul etmediğini söyledi.

Darbecilerce hazırlanan görev emrine ismini yazanlardan şikayetçi olduğunu ifade etmesi üzerine Başkan Dik, "Biz de o dosyalara bakıyoruz. Sen biraz bizi aydınlat. Bu işe kim karıştı en iyi sen bilirsin. Şu an bütün darbe dosyalarını hemen hemen biliyoruz. 'Şikayetçiyim' diyorsun. Görev emrine ismini kimin yazdığını düşünüyorsun?" sorusunu yöneltti. Toğaç, bu konuda hiçbir bilgisinin olmadığını savundu.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, sanık hakkında yeni istihbarat raporları geldiğini, ayrıca başka tanıkların da bulunduğunu, gelecek duruşmalarda onların da dinleneceğini belirtti.

Toğaç'ın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma 25 Eylül'e bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber