Münih'ten Silivri'ye pedal çevirdiler

15 Temmuz darbe davalarına katılan şehit yakınları ve gazilere destek için üç bisikletçi Münih'ten Silivri'ye kadar pedal çevirdi. 14 gün boyunca 2 bin 300 kilometre yol giden bisikletçiler Silivri'de alkışlarla karşılandı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Temmuz 2017 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Münih'ten Silivri'ye pedal çevirdiler

Oktay Yıldırım

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyetler ve eylemler ile Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine koyulmasına ilişkin aralarında 3 generalin de bulunduğu 110'u tutuklu, 1'i firari 116 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen 6'ncı duruşmaya, 110'u tutuklu 114 sanık ile avukatları katıldı. Münih'den yola çıkan 3'ü bisikletli toplam 5 kişi de destek olmak için cezaevi önünde bekleyen şehit ve gazi yakınlarıyla buluştu. Davayı takip eden şehit ve gazi yakınları, 3 bisikletçi ve ardından gelen destek ekibi alkışlar ve çiçeklerle karşıladı. Davaları takip edeceklerini belirten bisikletçiler, 2 bin 300 kilometre pedal çevirdiklerini, 14 günde Silivri'de olduklarını anlattı.

14 GÜNDE GELDİLER

Bisikletçilerden Emrullah Durucan "Pedal çevirmeye Münih'den başladık. 3 kişi yola çıktık, Avusturya'dan da Hasan kardeşimiz bize katıldı. Bununla beraber 1 destek aracımız o araç içinde de 2 kardeşimiz var. Ben Türküm, Serdar kardeşimiz Kürt, Hasan kardeşimiz de Laz. Destek aracında bulunan kardeşlerimiz de Uygur Türkü. Yani uluslararası bir ekiple yola çıktık. Münih'den Avusturya üzerinden Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan'dan geçtik ve Türkiye'ye geldik. Toplam 14 günlük bir yolculuk oldu bu" dedi.

2300 km'lik yolculuk

Şehit yakınlarına ve gazilere destek olmak için geldiklerini belirten Durucan, "Burada birlik ve beraberlik içinde devam etmemiz gerekiyor. Bunu anlatmak istiyoruz. Bu darbe meselesi parti meselesi, din meselesi değil. Birlikte olduğumuzu göstermek zorundayız. Cumhurbaşkanımıza destek olmalıyız, 15 Temmuz şehitlerimize, gazilerimize destek için 2 bin 300 km pedal çevirdik. Yollarda güçlükler bizi yıldırmadı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber