TIR filosuna sahip olan Yeşil KartlI bile var

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Mart 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye ve Sağlık Bakanlığı bir ihbar sonucu yeşil kartlıları incelemeye aldı. İlk etapta araştırılan 200 bin yeşil kartlıdan 20 bini zengin çıktı. Yeşil kartlılar arasında TIR filosuna sahip olan da var.

GENEL sağlık sistemi kuruluncaya kadar ödeme gücü olmayan vatandaşların teşhis ve tedavilerinin ücretsiz yapılmasını sağlamak amacıyla getirilen ?yeşil kart' sisteminde büyük bir skandal yaşandığı ortaya çıktı. Maliye Bakanlığı'nın, Sağlık Bakanlığı ile birlikte, 200 bin yeşil kartlı üzerinde yaptığı inceleme sonucunda yaklaşık 20 bin yeşil kartlının ?zengin' olduğu tespit edildi. Öyle ki devletten yeşil kart alan bir vatandaşın banka hesabında 500 bin YTL olduğu belirlendi.

Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü inceleme, yapılan bir ihbar üzerine başlatıldı. İhbarla birlikte harekete geçen Maliye Bakanlığı müfettişleri, Sağlık Bakanlığı'ndan ?yeşil kart' sahiplerinin listesini istedi. Müfettişler, 200 bin yeşil kartlı üzerinde yaptıkları çalışma sonucunda şaşırtıcı bir tabloyla karşılaştı. 200 bin yeşil kart sahibinin malvarlığı durumunu vergi dairelerinden tespit ettiren müfettişler, 20 bin yeşil kartlının zengin olduğunu ortaya çıkardı.

BANKA HESAPLARI YÜKLÜ

Ödeme güçlüğü çeken vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanması ve ücretsiz ilaç temin etmesini sağlayan ?yeşil kart' uygulamasından yararlanan 20 bin kişi arasında bankada yüklü miktarda hesabı olandan tutun da jeep sahibi olanı çıktı. TIR filosuna sahip olan yeşil kartlıların bile olduğunu tespit eden müfettişler, hazırladıkları raporu bakanlık yetkililerine sundu. Müfettişlerin raporu doğrultusunda harekete geçen Maliye Bakanlığı yetkilileri, sözkonusu 20 bin kişinin kaç yıldır ?yeşil kart' uygulamasından yararlandığını tespitle işe başlarken, daha sonra da skandalın mali boyutunu ortaya çıkardı.

PARALAR GERİ ALINACAK

Sözkonusu 20 bin isim Sağlık Bakanlığı'na bildirilirken, bakanlık harekete geçerek, sahte belgelerle yeşil kart alanların bu kartlarını iptal etti. Maliye Bakanlığı da skandalın mali boyutunu çözmek için düğmeye bastı. 20 bin ?zengin' yeşil kartlıdan bugüne kadar elde edilen rakamın tahsilatı için harekete geçen bakanlık yetkilileri, sözkonusu 20 bin kişiden ilaç ve tedavi masraflarını ödemesini istedi.

Unakıtan mahkemeye verileceğini duyurmuştu

YeŞİl kartlılarla ilgili vurgun geçtiğimiz hafta bizzat Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından açıklanmıştı. Unakıtan, Marmara Üniversitesi'nce düzenlenen toplantıdaki konuşmasında yeşil kartlılara yönelik çalışma yapıldığını belirterek ?Adamın BMW arabası var X5... Adam almış bir de yeşil kart. Bir adamın baktık ki 500 milyardan fazla parası var. Yeşil kart almış. Hepsi mahkeme- ye verilecek' demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber