Kamu hizmeti cezası alanlar Kızılay'da çalışacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2007 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Sincan ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı ile Türk Kızılayı arasında imzalanan protokol uyarınca, haklarında ''Kamu hizmeti'' cezası

verilenler Türk Kızılayı'nda kamu yararına ücretsiz çalışacaklar.

Türkiye Kızılayı ve Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü arasında ''kamu hizmeti'' cezası alanların cezalarını Türk Kızılayı'nda çalışarak ödemelerine yönelik bir protokol imzalandı. Hükümlülerin toplumsal yaşama katkı sağlayarak adapte olmalarını ve yeniden sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla uygulamaya konulan ''Kamu hizmeti cezası'' kapsamında Türk Kızılayı'nda çalışarak cezasını ödeyecek hükümlüler, çevre düzenlemesi, ambar düzenlemesi, temizlik ve çadır imalatı gibi işlerde görevlendirilecekler.

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, dernek olarak, kamuya yararlı işleri nasıl yapabilecekleri konusunda yöntemler aradıklarını belirterek,

''Bu şekilde derneğimizde çalışarak cezalarını çekecek olan hükümlü güzel anılarla cezalarını bitirecekler. Bu arkadaşların cezalarının bitiminden sonra birer Kızılay gönüllüsü olarak topluma yararlı hizmetler yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz'' dedi.

''Kamu hizmeti'' cezası, 1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren, Türk Ceza Kanunu'nun 50. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 105. maddesinin dördüncü fıkrasındaki düzenlemelerle kısa süreli hapis cezalarına da alternatif oluşturacak biçimde Türk hukuk sistemine dahil edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber