'Universiad için gerekli tasarı taslağı hazır'

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Mart 2007 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları ve Türkiye'nin üstleneceği uluslararası spor organizasyonları için ihtiyaç olan temel bir kanun tasarı taslağının hazırlandığını söyledi.

Bakan Şahin, 2011 Üniversiad Hazırlık Düzenleme Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Erzurum'a geldi. Palan Otel'de basına kapalı olarak düzenlenen toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, Üniversiad Erzurum 2011 Kış Spor Oyunları'na hazırlık düzenleme kurulu ilk toplantısının çok yararlı geçtiğini kaydetti.

2011 Kış Oyunları için nereye, ne zaman ve ne yapılacağı sorularının cevabını oluşturmak için bir çalışma yaptıklarını anlatan Şahin, şunları söyledi: ''Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından başta 2011 Erzurum olmak üzere Türkiye'nin üstlendiği ve bundan sonra üstleneceği uluslararası spor organizasyonları için gerekli temel bir kanun tasarı taslağı hazırlandı. Spordan sorumlu bakan olarak Başbakanlık'a bu kanun tasarı taslağını gönderdim. Önümüzdeki hafta bu taslakla ilgili çalışmalarımızı gerçekleştirip, kısa sürede Bakanlar Kurulu'na sunarak, Meclise göndermek ve bir an önce de yasalaştırmak istiyoruz ki çalışmalarımızın yasal eksikliğini giderelim.''

Şahin, toplantıda ayrıca, Erzurum'da 2011 Kış Oyunları için gerçekleştirilecek yatırımlar öncesinde master plan yapılması konusunda Amerikalı firmadan hizmet satın alınmasını kararlaştırdıklarını da bildirdi.

Şahin, bir gazetecinin, Futbol Federasyonu'na 150 bin YTL borcu olan Erzurumspor Kulübü'ne yardım yapılıp, yapılamayacağıyla ilgili sorusu üzerine de söz konusu borcu Erzurumlular'ın ödeyebileceğini, bakanlık olarak herhangi bir kulübe mali yardımda bulunmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Şahin ve beraberindeki heyet için Palandöken Kayak Merkezi'nde meşaleli kayak gösterisi yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber