Emekli ilkokul öğretmeni, 'bonozedeye' örnek olacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Mart 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de Mustafa Koç adlı emekli öğretmen, BDDK ve SPK hakkında "kanunun kendisine yüklemiş olduğu görevleri tam anlamıyla yapmamış olması ve vatandaşı zarara uğrattığı" gerekçesiyle açtığı davayı kazandı. Koç'un kazandığı davada, 21 bin 950 YTL tutarındaki Devlet İç Borçlanma Senedi bedelinin gecikme faiziyle birlikte kendisine ödenmesine karar verildi.

Davacı Mustafa Koç'un avukatı Hasan Ahi, yaptığı açıklamada "İmarzede" vatandaşların haklarını alabilmek için İmar Bankası aleyhine dava açma yerine BDDK ve SPK hakkında "görevlerini ihmal etmiş olmaları" düşüncesiyle hareket edip "hizmet kusuru" işledikleri iddiasıyla Ankara 7. İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını söyledi. Danıştay 13. Dairesi de yerel mahkemenin kararını onayarak kamu yöneticilerini sorumlu tutmuştu.

Ahi, 30 Aralık 2003 tarihinde başlayan davanın 20 Temmuz 2006 tarihinde sonuçlandığını ve kararın kendilerine yeni tebliğ edildiğini kaydetti. Müvekkili olan emekli öğretmen Mustafa Koç gibi diğer İmarzedelerin de haklarını alabilmeleri için BDDK ve SPK hakkında dava açmalarını öneren Ahi, kararın Türkiye'de bir ilk olduğunu ve bütün İmarzedelere emsal teşkil edeceğine dikkati çekti.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "görevi ihmal" iddiasıyla SPK yöneticileri aleyhine açılan ve karar aşamasına gelen davada sanıklar için hapis cezası verilmesini istemişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber