Başbakana hakaret eden baro başkanına avukatlardan tepki yağıyor

Haber Giriş : 25 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBB Başkanı Özok'un, sözlerine tepki gösteren avukatlar, Özok'u meslek ilkelerine uymaya çağırdı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un "İmam Hatip Lisesi mezunu bir Başbakan'ı içime sindiremiyorum" sözlerine Ankara'daki bir grup avukattan tepki geldi. Ankara Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 40 avukat, basın açıklaması yaparak Özok'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için sarfettiği sözleri kınadı. Açıklamayı okuyan Av. Necdet Pakdil, Özok'un avukatlık meslek ilkelerine uygun davranmadığını söyledi.

Pakdil, avukatlığın bir kamu hizmeti olduğunu anımsatarak, Özok'un açıklamalarının Barolar Birliği'nin kuruluş amacına aykırı olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

Açıklamaları çağdışı'
"Çağdaş dünyada, insanlar, ırkı, dini inanışı, dindarlığı, rengi, bitirdiği okul ile değil bilgisi, becerisi, kabiliyeti ile değerlendirilmekte iken, sırf okuduğu okulun adı nedeniyle onbinlerce beynin, bilimin ve eğitimin dışına atılmaya çalışılmasını, evrensel hukuk kuralları, demokrasi, hak ve özgürlükler açısından çağdışı buluyoruz" dedi. Ankaralı avukatlar olarak Barolar Birliği Başkanı'nın sözlerine katılmadıklarını kaydeden Pakdil, Özok'un gazetelere verdiği ilanlar ve demeçlerle oturduğu makamı politize ettiğini söyledi. Öte yandan, Isparta Kişi Hakları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Av. Alparslan Çiftçi de önceki gün yaptığı açıklamada, Özok'un sözlerinin, TCK'nın 312. maddesine aykırı olduğunu ve 'bölücük' içerdiğini belirterek, suç duyurusunda bulunmuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber