Antalya Valisi: Okullarda pilav günü yerine, savaş yılları anlatılsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Antalya, Eskişehir, Samsun, Mardin, Manisa ve Artvin'de törenler düzenlendi.

Antalya'da Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı atışı yapılmasıyla başladı.

Törende Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve şehit derneklerinin temsilcileri, Şehitler Anıtı'na çelenk sundular. Vali Yüksel, Garnizon Komutanı Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, anıt şeref defterini imzaladılar.

Törende daha sonra şehit mezarları ziyaret edilerek, mezarlara kırmızı karanfil bırakıldı.

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğinin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneğini ziyaret eden Vali Yüksel, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı sırasında 250 bin vatan evladının toprağa verildiğini, ancak vatanın düşmana verilmediğini söyledi.

O yıllarda pek çok lisenin öğrencilerinin savaşa gittiğini anlatan Yüksel, ''Kantarda 48 kilogram çeken cepheye gitti. Pek çok lise, öğrencileri savaşa gittiği için o yıllarda mezun veremedi. Okullarda pilav günleri yapılacağına, o yılların anlatılması lazım'' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de şehit yakınlarına suyun ve minibüs ücretlerinin indirimli olması için çalışma yaptıklarını söyledi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Kadir Çalışıcı, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı İmdat Özkan Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mehmet Mükerrem Arı, yaptığı konuşmada, bugün karada, denizde ve havada canlarını feda ederek rütbelerin en yücesi olan şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerin anıldığını belirtti.

Kurmay Binbaşı Arı, ''Bu vatan için, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti için, Atatürk ilke ve inkılapları için canımızı seve seve feda etmeye hazırız'' dedi.

Eskişehir'deki törenlere CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Cevdet Selvi, CHP Eskişehir milletvekili Mehmet Ali Arıkan, İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel ve şehit yakınları katıldı.

SAMSUN

Samsun'da Kıranköy Mezarlığı'nda yapılan törende Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve beraberindeki heyetin şehitlik anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Adnan Adıyaman burada yaptığı konuşmada, ''Ay yıldızlı bayrağımızın altında özgürlüğümüzün tadına varabiliyorsak, bu vatan uğruna canlarına feda eden şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir'' dedi.

Buradaki törenin ardından Asri Mezarlık'taki şehitlik ziyaret edildi.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Musa Uzunkaya, Ahmet Yeni, Mehmet Kurt ve Mustafa Çakır, Samsun Garnizonu'nda görevli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve aileleri, şehit yakınları ve gaziler ile protokol üyeleri katıldı.

MARDİN

Mardin'de, Selen Kışlası Şehitlik Anıtı'nda tören düzenlendi.

Törende, Topçu Binbaşı Ahmet Levent Ateş yaptığı konuşmada Türkiye genelinde 214 şehitliğin bulunduğunu söyledi.

Altınova İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'nda devam eden törende, öğrenciler şiirler okudu ve ''Çanakkale Savaşı'nın Türk ve dünya tarihindeki yeri'' konulu panel düzenlendi.

Törene, Vali Mehmet Kılıçlar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Kır, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

MANİSA

Manisa'da, Askeri Şehitlik'te yapılan ilk törene Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, askeri ve sivil erkan temsilcileri, Muharip Gaziler, Harp Malulü, Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri derneklerinin üyeleri, şehit ve gazi aileleri ile öğrenciler katıldı.

Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, askeri şehitlikte düzenlenen törende, şeref defterini imzaladı. Protokol üyeleri daha sonra şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek, karanfil bıraktı.

Askeri şehitlikte düzenlenen törenin ardından protokol, Manisa Polis Şehitliği'nde düzenlenen törene katıldı.

ARTVİN

Artvin Kolorta mevkisindeki Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende, Vali Vekili Muzaffer Başıbüyük, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek ve Belediye Başkan Vekili Erdinç Eldemir şehitliğe çelenk koydu.

Jandarma Üsteğmen Bülent Demirsaban, törende yaptığı konuşmada, takvimlerin her yaprağının Türk milletinin tarih boyunca yazdığı destanlarla dolu olduğunu belirterek, ''Gücünü milletinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisine emanet edilen vatan topraklarını savunma görevini en iyi şekilde yerine getirecek, Türkiye Cumhuriyeti devleti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak sonsuza kadar yaşayacaktır'' dedi.

Törende, jandarma çavuş Nebi Fırat'ın okuduğu ''Çanakkale Şehitlerine'' adlı şiir ile Artvin Lisesi öğrencisi Mehmet Aslan'ın okuduğu ''Bülbül'' adlı şiir, şehit aileleri ile tören alanındakilere duygulu anlar yaşattı.

Buradaki törenin ardından, merkez Sarıbudak köyündeki şehitlik de ziyaret edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber