Kastamonu'da 3 eski öğretmenin FETÖ'den yargılanmasına başlandı

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan tutuklu 3 eski öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2017 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kastamonu'da  3 eski öğretmenin FETÖ'den yargılanmasına başlandı

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanmak ve silahlı terör örgütü üyesi olmakla suçlanan A.K, M.A.K. ve F.E. ile avukatları katıldı.

A.K. savunmasında, örgüte ait okullarda 10 yıl görev yaptığını belirterek, "1999-2009 yılları arasında örgütün okullarında Türkçe öğretmeni olarak çalıştım. 2009'da KPSS'de 79 puan alarak edebiyat öğretmeni olarak atandım." dedi.

Mahkeme başkanının "2010 KPSS'de yüksek puan almışsınız, bu konuda ne diyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine A.K, "2010 KPSS'ye çok çalıştım ve 92 puan aldım. O sınav iptal edildikten sonra yerine yapılan sınava stres içinde girdim ve düşük puan aldım. Şu anda kaç puan aldığımı hatırlamıyorum." yanıtını verdi.

Örgütle fikirsel olarak ters düştüğünü söyleyen A.K, "Bu örgütün lideri 28 Şubat döneminde Müslümanlara sahip çıkmadı. Mavi Marmara olayında hükümeti yalnız bıraktı. Bu örgütle zaten fikirsel olarak hep terstim. 2009'dan sonra hiçbir ilişkim kalmadı." diye konuştu.

Diğer sanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, A.K, M.A.K. ve F.E'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber