Hemşerilerinden Bakan Akdağ'a protesto

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mart 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM'da 100 yataklı Aziziye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılıp son hastaları da taburcu edilirken, sendika üyesi sağlık çalışanları, hemşerileri olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ?Bakan istifa' sloganlarıyla protesto etti.

Çat yolu üzerindeki Aziziye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne gelen Erzurum Sağlık Müdür Vekili Mahmut Avcı, SSK'dan devir alınan hastanenin depreme dayanıksız olduğunu, bu konuda Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Bayındırlık İskan Müdürlüğü uzmanları tarafından hazırlanan raporlar olduğunu belirtti. Güçlendirme maliyetinin daha pahalı olması yüzünden hastanenin yıkılmasına karar verildiğini belirten Avcı, ?Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün hazırladığı raporda, güçlendirme maliyeti, yeniden yapma maliyetinin yüzde 60'ını bulacak. Hastanenin malzeme ve personelinin Numune ile Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'ne verilmesi uygun görüldü. 15 Mart gününden itibaren servislere hasta yatışı, 19 Mart'tan itibaren de poliklinik hizmetleri durduruldu, son hastalar da bugün taburcu edildi'' diye konuştu.

?15 DÖNÜMLÜK ARSA İÇİN YIKILIYOR'

Aziziye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanları kapatılma kararına tepki gösterdi. İşsiz kalan 60 kadar sözleşmeli personel ile birlikte eylem yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Erzurum Şube Başkanı Ferit Ceylan, günde ortalama bin hastaya poliklinik hizmeti veren 4 katlı ve 2 milyon YTL'ye malolan hastanenin yıkılmasını işgüzarlık olarak nitelendirdi. Başkan Ceylan, ?Hayatımın en kötü günlerinden birini yaşıyorum. Sağlık Bakanı'nın memleketinde çok ihtiyaç duyulan bir hastane kapatılıyor. Bir sağlık bakanı, bir hekim düşünün ki bundan daha büyük bir ayıp taşıyabilsin'' dedi.

?Bakan istifa' sloganları ile konuşması sık sık kesilen Ceylan, ?Yanlıştan vazgeçin. Bu hastane depreme dayanıklılık açısından yeniden incelensin. Bu ayıbı, vebali taşıyamazsınız. Neden ısrarla bu hastaneyi kapatıyorsunuz. Bu hastanenin neden kapatıldığını, herkes biliyor. 15 dönümlük arsa üzerinde rant savaşı var'' iddiasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber