Adliyede hükümlü dehşeti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mart 2007 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇORUM Yarı Açık Cezaevi'nde adam öldürmeye tam teşebbüsten hükümlü 25 yaşındaki Selahattin Can ile aynı koğuşta kalan arkadaşı 26 yaşındaki Fahri Dikmen, topluma kazandırmak amacıyla temizlik işçisi ve çaycı olarak çalıştırıldıkları adliyede birbirine girdi. Dikmen'in boğazını bıçakla kesen Can cezaevine geri götürüldü. Hastanede tedaviye alınan Dimken'in sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Hükümlüler Fahri Dikmen ile Selahattin Can, iyi huylu olmaları ve yasa gereği topluma kazandırılmaları amacıyla kamu hizmetlerinde görevlendirilmek üzere 1 yıl önce adliye sarayında çalıştırılmaya başladı. Çaycılık ve temizlik işleri yapan iki arkadaş henüz bilinmeyen bir nedenle bugün saat 10.00 sıralarında tartıştı.

Adliyenin önünde meydana gelen tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce, Selahattin Can yanında bulunan bıçakla arkadaşı Dikmen'in boğazını kesti. Araya girenler ve polisler tarafından etkisiz hale getirilen Can, ifadesi alındıktan sonra tekrar cezaevine gönderilirken Dikmen Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Dikmen'in hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber