Köşk yolunda dokuz önlem

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Mart 2007 08:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Çankaya seçimi öncesi gerilim oluşmaması için 23 Nisan törenleri dahil pek çok faaliyet askıya alındı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın talimatıyla spekülasyon ve polemiklere meydan vermemek amacıyla Parlamento'da kırmızı alarm verildi. 16 Nisan-16 Mayıs arasındaki pek çok etkinlik ya ertelendi ya da iptal edildi.

1-Geçen 23 Nisan'da Başkan koltuğuna imam hatipli bir gencin oturtulması çok tartışılmıştı. Bu tören 1 ay ertelendi.

2-Meclis'te halka açık düzenlenecek tüm sosyal faaliyetler iptal edildi.

3-Geleneksel 23 Nisan halk konseri Meclis'ten başka yere kaydırıldı.

4-Vekillerin katıldığı TBMM Spor Oyunları bu dönem yapılmayacak.

5-Randevusu olmayan içeri alınmayacak. Kuliste ziyaretçi olmayacak.

6-Meclis yakınında yapılacak her tür gösteri sıkı kontrole alınacak.

7-Vekillere gelen mektup ve kolilerin denetimi sıkılaştırılacak.

8-Meclis internet sitesi hacker'lara karşı güvenli hale getirilecek.

9-Seçim turlarında, genel kurulda en deneyimli yöneticiler görev alacak.

Arınç, Çankaya için kırmızı alarm verdi

Her fırsatta, "Cumhurbaşkan-lığı seçimini karabasana dönüştürmek isteyenler var" diyen Arınç, 16 Nisan-16 Mayıs arasındaki Cumhurbaşkanlığı seçim süreci için Meclis'te olağanüstü önlemler aldı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye'nin önümüzdeki 7 yılına damgasını vuracak Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin sakin bir şekilde geçmesi için Meclis'te "kırmızı alarm" verdi. 16 Nisan-16 Mayıs günleri arasında, Meclis'te geleneksel hale gelen toplantılar bile iptal edildi. Vekillere gelen mektuplar sıkı kontrolden geçirilecek, TBMM internet sitesi hacker'lere karşı daha güvenli hale getirilecek, elektronik cihazlar yenilenecek. Kendi isminin de geçtiği, cumhurbaşkanlığı seçimi süreci için sık sık, "Karabasana dönüştürmek isteyen, gerginlik yaratmak isteyen çevreler var" diyerek endişesini dile getiren Bülent Arınç'ın isteği ile bir ay boyunca Meclis'teki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılacak.

KONSER BAŞKA YERE

Yeni düzenlemeye göre, bir aylık süre içinde TBMM kampusu içinde halka açık tüm sosyal faaliyetler ertelendi. 16 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Meclis'te halka açık panel, seminer, toplantı, sergi gibi etkinlikler yapılmayacak. Her yıl düzenlenen 23 Nisan halk konseri bu yıl meclis bahçesi yerine Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak. Başkanlığını yine İmam Hatipli bir öğrenci yapacağı için şimdiden tartışmaların odağındaki "Türkiye Öğrenci Meclisi" 4. olağan toplantısı sadece bu yıla özel olmak üzere nisan ayında değil, mayıs ayında yapılacak. Her yıl mayıs ayı başında başlayan ve haziran ayında sona eren "milletvekili olimpiyatı" olarak bilinen "TBMM Spor Oyunları" bu yıl yapılmayacak.

SORUNLU YAYINLARA YASAK

Arınç'ın önümüzdeki günlerde açıklayacağı yeni düzenlemede yer alan diğer önlemler şöyle sıralanıyor:

* Bu tarihler arasında ziyaretçi giriş çıkışları sıkı denetim altına alınacak. Randevulu sisteme geçilerek milletvekillerinden randevusu olmayanlar içeri alınmayacak. İç kulislere ziyaretçi girişi olmayacak.

* TBMM yakınlarında yapılacak izinsiz gösterilere yasa çerçevesinde daha sıkı denetim getirilecek.

* Bu tarihler arasında posta dağıtım işlemleri sıkı kontrol altına alınacak ve sorunlu yayınların dağıtımına izin verilmeyecek.

* Kamuoyunun ve basının süreçten daha net ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için TBMM TV ve www.meclishaber.gov.tr sitesinden sürekli bilgi aktarılacak.

* Seçim turlarına geçildiği dönemde Genel Kurul'da en tecrübeli üst düzey yöneticiler görevlendirilecek

* Meclisin bilgi işlem sisteminin sanal ortamda güvenlik derecesi arttırılacak, elektronik cihazlar yenilenecek.

ŞENOL ATEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber