Kayıt dışı Suriyeli tekstil çalışanlarına köle muamelesi

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, tekstil, hazır giyim ve ev tekstilinin ihracatın gururu olmayı sürdürdüğünü belirterek, "Hazır giyim yılın ilk yarısında ihracatta ikinci sırada yer aldı" dedi

Haber Giriş : 26 Temmuz 2017 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayıt dışı Suriyeli tekstil çalışanlarına köle muamelesi

Tekstil sektöründe Suriyeli mültecilerin yoğun bir şekilde kayıt dışı çalıştırıldığını anlatan İnanç, "Suriyeli işçileri 500-600 TL'ye çalıştırmak Türkiye'ye yakışmıyor. O insanların bu durumunu kullanan insanlara da bu yakışmıyor. Türkiye'de Suriyelilerin çok kötü şartlarda çalıştırıldığına dair Avrupa medyası ve sendikaları ülkemizi sürekli eleştiriyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 13 milyon sigortalı çalışandan 6 milyonunun asgari ücretle çalıştığını dile getiren İnanç şöyle devam etti: "Ülkemizin bazı bölgelerinde çalışan insanlar asgari ücretin de altında maaş alıyor. Bu durum şu şekilde gerçekleşiyor: Bazı işverenler, işçiye asgari geçim indirimini vermiyor ya da işverenler işçilerin maaşlarını yatırdıkları hesaba bağlı olarak bir ek kart çıkarıyor, maaşı prosedüre uygun bir şekilde işçinin hesabına yatırıp, ek karttan bir kısmını kendisi çekiyor. Biz işçi arkadaşlarla konuşup şikayet edin dediğimizde korkuyorlar. Bizim de bu durumu tespit ederek şikayetlerde bulunduk ama karşılığını bulamadık."

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber