Diyanet, FETÖ'nün 40 yıllık istismarını raporlaştırdı

FETÖ'ye karşı etkin mücadele eden kurumlar arasında yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı örgütün sapkın din anlayışını gözler önüne serecek kapsamlı bir çalışmaya imza attı. DİB, 'Kendi dilinden FETÖ-Örgütlü bir din istismarı' başlığı altında elebaşı Gülen'in 40 yıllık dini söylemini masaya yatırdı. Tarihe not düşecek rapor yarın kamuoyu ile paylaşılacak

Haber Giriş : 26 Temmuz 2017 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet, FETÖ'nün 40 yıllık istismarını raporlaştırdı

15 Temmuz gecesi camilerden selalar okutarak FETÖ'cü darbecileri susturan Diyanet İşleri Başkanlığı, örgütün din istismarıyla ilgili ses getirecek çalışmalardan birine imza attı. Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından bir yılda hazırlanan 'Kendi dilinden FETÖ-Örgütlü bir din istismarı' başlıklı rapor yarın saat 11.00'de Diyanet İşleri Konferans Salonu'nda kamuoyuna açıklanacak.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in 40 yıllık din söyleminin incelendiği çalışma, bu alanda yapılan en kapsamlı araştırma olma özelliği taşıyor.

670 SAATLİK KONUŞMALARI İNCELENDİ

Terör örgütünün aleyhinde propaganda yürüttüğü Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatıyla hazırlanan raporda, elabaşı Gülen'in 670 saati bulan bütün konuşmaları, Türkçe basılmış 80 kitabı, çıkardığı dergiler ve başyazıları incelendi.

Çalışmada elebaşı Gülen'in nasıl bir söylem kullandığı ve bu söylemin İslami açıdan ne tür sorunlar taşıdığı bütün yönleriyle masaya yatırıldı.

Rapor, bazı vaazlarında açıkça Allah'ı gördüğünü, Hz. Peygamber ile görüştüğünü söyleyen FETÖ elabaşısının çarpık din anlayışını, İslam'ın asli kaynaklarında ve sahih uygulamasında yeri olmayan sapkın söylemini kendi ifadeleri ve bilimsel tespitlerle gözler önüne serecek.

Çalışma ile FETÖ'nün din istismarıyla nasıl büyüdüğünü ortaya konurken, örgütle mücadeleye de katkı sağlayacak.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber