Tıpta Uzmanlık Tüzüğü Tasarısı son şeklini aldı

Haber Giriş : 25 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taslak hakkında Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklama ve Tasarının son şekli aşağıda verilmiştir.

Bakanlığımızca hazırlanan Tıpta Uzmanlık Tüzüğü Tasarı Taslağı ve münhasıran Uzmanlık Derneklerinden alınan görüşler çerçevesinde düzenlenen ek Çizelge daha önce bilgi ve görüşlerinize sunulmuş idi.

Tüzük Taslağına Bakanlıklar ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlardan alınan görüşler çerçevesinde son şekli verilmiş, bu arada Tüzüğe ekli Çizelge'de bulunan ana ve yan dallar, Avrupa Tıp Uzmanları Birliği (UEMS) kriterleri esas alınarak ve Ülkemizin koşulları ile ilgili kurum ve kuruluşların ve Uzmanlık Derneklerinin görüşleri göz önünde bulundurularak düzenlenmiş ve aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Bakanlığımıza ulaşan yan dal talepleri UEMS kriterleri ve Ülkemiz gerçekleri çerçevesinde değerlendirilmiş ve Tüzüğe ek Çizelgede yan dal olarak yer almayan bilim konularında ana ve yan dal uzmanları için uzmanlık sonrası ileri eğitim programları düzenlenebilmesi konusunda Tüzük Taslağında hüküm sevk edilmiştir. Uzmanlık Sonrası İleri Eğitim Programları (USIEP)'nın hangileri olduğu bilahare açıklanacaktır.

Tıpta Uzmanlık Tasarı Taslağı (Word)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber