Konferansı terk eden öğrencilere Vali fırçası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Mart 2007 10:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

AYDIN Valisi Mustafa Malay, Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 92'nci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferans sırasında, dışarı çıkmak isteyen öğrencilere tepki gösterdi. Öğrencilere, ?Sizdeki milli ruh nereye gitti'' diyerek fırça atan Vali Malay, salondan, konferans sonuna kadar kimsenini çıkartılmaması için de görevlilere talimat verdi.

ADÜ tarafından, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 92'nci yıldönümü nedeniyle spor salonunda, ?Çanakkale Savaşı'nın nedenleri, Türkiye ve Dünyadaki Yeri, Önemi ve Sonuçları' konulu konferans düzenlendi. ADÜ Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Başaran'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Aydın Valisi Mustafa Malay, ADÜ Rektörü Şükrü Boylu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faik Canpolat, Alay Komutanı Mehmet Tire, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansta Yrd. Doç. Mehmet Başaran, Çanakkale Savaşı hakkında dinleyicilere bilgiler verirken, öğrencilerden bazıları salonu terk etmeye başladı. Salonda bulunan Vali Malay, öğrencilerin bu tavrına karşı, görevlilere salondan kimsenin çıkartılmaması talimatını verdi. Görevlilere aldırış etmeyen öğrenciler, salonu terk etmeye devam edince, yerinden kalkan Vali Malay, konferansı durdurarak öğrencileri sert bir dille, ?Burada önemli bir savaş anlatılıyor. Sizdeki milli ruh nereye gitti? Salondan kimse ayrılmasın'' diyerek uyardı. Vali Malay'ın bu tepkisi, salondaki diğer dinleyicilerden büyük alkış aldı. Öğrencilerden bir bölümü tekrar salona dönerken, bir bölümü ise salondan çıkmaya devam etti.

BU ÜLKE KOLAY KAZANILMADI

Konuşmasında, bugünü, şanına, şerefine yakışır bir biçimde idrak etmemiz anlamamız gerektiğini vurgulayan Vali Malay, ?Hocamız, Çanakkale Savaşları'nın Türk ve dünya tarihindeki akışını çok güzel bir şekilde anlattı. Öğrencilerimizin, buradan ayrılıp gitmeleri beni çok üzdü. İkaz etmek zorunda kaldım. Burada kalanlara teşekkür ediyorum. Televole veya bir şov programı olsa sabahlara kadar onu izlerler. Bu ruhumuzu, milli şuurumuzu unutmamalıyız'' dedi.

Salondakilerden, zor görevlerin taliplisi olmalarını da isteyen Vali Malay, ?Çanakkale'de sadece bir cephe savaşı verilmedi. Aydınlarımız, sizin gibi üniversite öğrencileri de seve seve savaşa gidip, canlarını verdiler. Öleceklerini bile bile gittiler, ruhları şad olsun. Bu ruhu canlandırmalıyız, yaşamalıyız, unutmamalıyız. Bu ülke kolay kazanılmadı. Siz gençler, bu vatanın nasıl kazanıldığını bilmez ise, tarihini unutursa, konferanslara katılmazsanız tarih kafanızdan silinir. Tarihini, geçmişini, idrak edemeyen bir ulus, varlığını çok kısa bir süre içerisinde kaybeder'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber