Vali Şahin'den eroin çiftliği operasyonu açıklaması

İstanbul Valisi Şahin: - "Narkotik Şube Müdürlüğümüzün çalışanları tarafından fiziki ve teknik metotlarla yürütülen takip neticesinde bugün Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir çiftlikte önemli bir operasyon yapıldı. Bu operasyonda hazır halde bir tona yakın eroin maddesi ele geçirildi"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2017 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Şahin'den eroin çiftliği operasyonu açıklaması

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda, Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir çiftlikte bir tona yakın hazır halde eroin maddesi ele geçirildiğini belirterek, "Son 15 yılda karada yakalanan en yüksek miktarlı eroin maddesi." dedi.

Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile birlikte Sakarya'da gerçekleştirilen narkotik operasyonu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İstanbul Emniyet birimlerinin uzun süredir teknik ve fiziki takip sonucu gerçekleştirdiği operasyonda bir tonu aşkın eroin madde ele geçirildiğini aktaran Şahin, "Narkotik Şube Müdürlüğümüzün çalışanları tarafından fiziki ve teknik metotlarla yürütülen takip neticesinde bugün Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir çiftlikte önemli bir operasyon yapıldı. Bu operasyonda hazır halde bir tona yakın eroin maddesi ele geçirildi. Ayrıca eroin yapımında kullanılan çok sayıda malzeme de gele geçirildi." diye konuştu.

Operasyonda tüm araç ve gereçlere el konulduğunu söyleyen Şahin, şunları kaydetti:

"Şu anda çiftlikteki incelemeler devam etmekte. Bu özel bir operasyondu. Narkotik Şubenin başından beri takip ettiği bir operasyondu. Tamamıyla İstanbul Emniyetimizin gerçekleştirdiği bir çalışma. Şu ana kadar 7 kişi gözaltına alındı. Bundan sonra detaylı bir şekilde hem inceleme hem de suça karışan başka kimseler varsa, onlarla ilgile de araştırmalar devam edecek."

Narkotik şubenin söz konusu operasyon için ne kadar süredir çalıştığına ilişkin detay vermeyen ancak detaylar ortaya çıkınca bunların kamuoyu ile paylaşılacağını vurgulayan Vali Vasip Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son 15 yılda karada yakalanan en yüksek miktarlı eroin maddesi. Bu operasyonda emeği geçen tüm emniyet birimlerimizi ve Narkotik Şubede bu konuya başında beri emek sarf eden tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, kutluyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber