Çalışma Bakanlığı 14 bin kayıt dışı çalışan buldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kayıtdışı İstihdamla Mücadele (KADİM) Projesi kapsamında yaptığı denetimlerde 13 bin 787 kişinin kayıtdışı çalıştığını tespit etti.

KADİM Projesi kapsamında, Türk-İş'te düzenlenen İkinci Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan Çalışma Bakanı Başesgioğlu, kayıtdışı çalışmalarının etkin bir biçimde yürütülmesinin önemli olduğunu belirti. Toplumsal mutabakatın güçlendirilmesi konusunda hassasiyet ve duyarlılık oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Başesgioğlu, toplumun bütün kesimlerinde kayıtdışı mücadelede aynı duyarlılığı oluşturmak için çabaladıklarını kaydetti. Valiliklerin ve yerel yönetimlerin kendi bölgelerindeki kayıtdışı istihdama karşı duyarlılığı artırmak için gayret sarf ettiğini vurgulayan Başesgioğlu, denetimin kayıtdışı istihdamla mücadelede önemli olduğuna dikkat çekti.

Başesgioğlu, fonksiyonların güçlendirilmesi ve devletin bütün denetim birimlerinin aynı hedefe yöneltilmesi için bakanlıklar arasında koordinasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, işverenlerin desteklenmesinin, istihdam maliyetlerini indirilmesinin ve iş gücü piyasasındaki katılıkların azaltılmasının kayıtdışı mücadelenin önemli ayakları olduğunu dile getirdi.

Kasım 2006- Şubat 2007 dönemlerinde zorunlu sigortalıdaki artışın 234 bin 342 olduğunu açıklayan Başesgioğlu, ?6 bin 954 iş yeri ziyaret edildi. Denetlenen işyeri sayısı 229 bin 786, denetlenen çalışan sayısı ise 212 bin 835'tir. 39 bin 53 kişiye de eğitim verildi? dedi.

ŞUBATTA SİGORTALI SAYISI DÜŞTÜ

Çalışmalar neticesinde 13 bin 787 kişinin kayıtdışı çalıştığını tespit ettiklerini bildiren Başesgioğlu; kasım, aralık ve ocak aylarında sigortalı sayısında artış gözlendiğini kaydetti. ?Ancak, Şubat'ta sigortalı sayısında 57 bin 554 kişilik bir azalış var? diyen Başesgioğlu, bunun mevsimsel olarak tekrarlanan tablo olduğunun altını çizdi. Başesgioğlu, aynı dönemin toplam performansına bakıldığında ise zorunluluk sigortasındaki artışın 134 bin civarında olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber