Hakimden sanığa: Kendine de mi acımıyorsun?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da görülen bir gasp davasında, mahkeme başkanı, "uslanmaya" davet ettiği, çok sayıda sabıkası bulunan sanığa "Sürekli karşımıza geliyorsun, kendine de mi acımıyorsun?" diye nasihatte bulundu.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, yaklaşık 3 ay önce, Anıt Park'ta kuru sıkı tabanca ile tehdit ettikleri Kemal Kayacı'nın 80 YTL ve cep telefonunu gasbettikleri gerekçesiyle tutuklanan Metin Özkan ve Murat Tosun'un yargılanmasına devam edildi.

Haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklardan Murat Tosun, suçlamayı kabul etmezken, mahkeme başkanı da çok sayıda sabıkası bulunan sanığı "uslanmaya" davet etti.

"Sürekli karşımıza geliyorsun kendine de mi acımıyorsun?" diyen mahkeme başkanının bu sözlerine karşılık ise sanık, "Doğrudur, ben kendime acımadıktan sonra millet niye bana acısın?" diye cevap verdi.

Diğer sanık Özkan da suçsuz olduğunu savunarak "Kesinlikle böyle bir suç işlemedim" dedi.

Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirten mağdur Kayacı da sanık yakınlarının kendisine tepki gösterdiğini öne sürerek, can güvenliği nedeniyle mahkeme çıkışı gideceği yere kadar polis talebinde bulundu.

Bunun üzerine, mağdur, talebi doğrultusunda gideceği yere polis gözetiminde gönderildi. Duruşma ise dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber