Fark arayanlara ahşap bilgisayar

Haber Giriş : 20 Mart 2007 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Plastik ve metalden yapılmış masaüstü bilgisayarlara alternatif olarak ağaçtan yapılmış gövdenin içinde çalışan bilgisayarlar üretiliyor.

Bilgisayar ve çevre birimlerinin büyük çoğunlukla plastik ya da metal malzemeden yapıldığı günümüzde bazı firmalar bu sıradanlığı sınırlı sayıda ve kişiye özel üretilmiş ağaç gövdeler ile aşıyor.

Klavye, monitör, kasa ve klavye gibi bilgisayar bileşenlerini tamamen ağaçtan işlendiği bu tasarımlar plastik ve metalin sıradanlığından hoşlanmayanlara yönelik üretiliyor. Geçmişin ağırlığını ve gelenekselliğini yansıtan tasarımlar meşe, maun, akçaağaç ve ceviz de dahil olmak üzere çok çeşit ağaçtan yapılıyor.

Merkezi Kanada'da bulunan Suissa Computers tarafından tasarlanan ve üretilen ağaç bilgisayarların satış fiyatı 5740 Kanada dolarından başlıyor. Bu fiyatın içinde monitör, kasa, klavye, fare ve verilen hizmet bulunuyor. Ceviz ağacından yapılmış bir klavye veya maundanyapılmış bir kasa her ne kadar endüstri ürünü plastik arkadaşlarına göre daha pahalı olsa da ev veya ofis dekoru ve farklı olma arayışı bu ürünlere talep oluşmasını sağlıyor.

Sınırlı sayıda üretilen modellerin satışına 100 adede ulaşınca son veriliyor. Bilgisayar daha sonra üst modele yükseltilmek istendiğinde gerekli desteği sağlayacak şekilde tasarlanan ürünler, sipariş üzerine özel olarak da üretilebiliyor. Ağaçtan yapılan parçaların iç kısımlarında ise; fare için Logitech, LCD mointör için ViewSonic ve klavye için Cherry tarafından üretillen elektronik donanım kullanılıyor. Ürünler şirketin internet sitesinden doğrudan satılıyor.

Benzer şekilde üretim İsveç'in Stockholm kentinde bulunan Swedx firması tarafından da yapılıyor.

teknolatte

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber