Çılgın Türkler uçak motorunu da yapar

CEO Zeynep Bodur Okyay "Bugün uçak motoru parçası üretiyoruz. Uçak motoru yapmak zor ama imkansız değil. Öğrenerek, görerek bunlar yapılabilir. O yüzden bu yolda yatırıma devam ediyoruz" dedi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 31 Temmuz 2017 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çılgın Türkler uçak  motorunu da yapar

Sibel Yalçın

Türkiye birçok alanda olduğu gibi savunma sanayisinde de son yıllarda önemli atak yaptı. Bu sektördeki gelişmeler "yerlileşme" ekseni üzerinde devam ediyor. Milli olarak geliştirilen helikopter, tank, denizaltı ve birçok silahın ardından, sıra uçak motoruna geldi. Savunma ve havacılıkta büyüyen, bu alanda birçok proje üzerinde çalışan Kale Grubu, uçak motorunda da iddialı olma hedefinde... Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, 60'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Çan'da düzenlenen etkinlikler sırasında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Zeynep Bodur Okyay "Dünyanın en önemli savunma ve havacılık projesi olan F-35 projesine 400 kritik parçayla katkı sağladık. F-35'te tasarım ve dizayn kabiliyeti kazanıp daha farklı alanlara yönelmek istiyoruz. Nitekim Rolls Royce ile de Türkiye'nin ilk milli uçak motoru üretimi için ortak olduk. Türkiye'de uçak motoru üretme projesi için her yıl 70 kişilik istihdam oluşturacağız. Turbojet motoru testlerinde hedeflediğimiz noktaya geldik. Bu yılın sonunda teslimat yapacağız. Bugün uçak motoru parçası üretiyoruz. Burada belli bir kabiliyetimiz oldu artık. Koca uçak motoru yapmak seviye olarak zor ama yapılmayacak iş değil. Yavaş yavaş, yetkinlik kazanarak, öğrenerek, görerek bunlar yapılabilir. O yüzden orada hala yatırım yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

15 TEMMUZ'DAN SONRA 300 İSTİHDAM

Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Okyay, "Kale Grubu olarak 2016 ortasından 2017 sonuna kadar, toplam 255 milyon lira yatırım yapmış olacağız. Toplam çalışan sayımız 5 binin üzerinde. 15 Temmuz 2016'dan bugüne, grup genelinde istihdam yaklaşık 300 kişi arttı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber