İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sezer, halefini ilk defa açıkça tarif etti: Halkı sevgiyle kucaklamalı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Mart 2007 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

ANKARA - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün Çankaya Köşkü'nde kabul ettiği Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun'a ilk kez halefini tarif etti. Görüşmede cumhurbaşkanlığı seçimi konusunu vakıf temsilcileri açtı, Sezer de konuk ekibi dinledikten sonra cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili ilk kez konuştu ve halefini tarif etti: "Cumhurbaşkanı tüm toplumu kucaklamalı." Altun'un anlatımına göre Sezer ayrıca, konuklarının "Cumhurbaşkanı çağdışı zihniyetleri reddeden, taassubu değil insan sevgisini esas alan bir cumhurbaşkanı olmalı" ifadesine de "Evet" diyerek onay verdi.

Köşk'te kabul günü

Sezer dün Çankaya Köşkü'nde sırasıyla Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Başkanı Bülent Tuna, Türkiye Şeker-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Şükrü Balık, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun ve Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Aybek'i ayrı ayrı kabul ederek bir süre görüştü. Kabuller basına kapalı gerçekleştirildi.

'Alevi-Sünni ayrımı çok yanlış'

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı yöneticileri, görüşme sırasında cumhurbaşkanlığı seçimini gündeme getirdi. Vakıf Başkanı Fermani Altun'un verdiği bilgiye göre, heyet önce Türkiye'de Alevi-Sünni ayrımı yapılmaya çalışılmasından şikâyetçi oldu. Bunun üzerine Sezer de Sünnilerle Aleviler arasında 'yapay ayırımlar' meydana getirilmeye çalışıldığına dikkat çekti ve "Vatandaşlar arasında Alevi-Sünni ayrımı yapmak çok yanlış. Bu tür ayrımlar toplumsal yapımıza büyük zarar verir" dedi.

Heyetin tarifini onayladı

Altun, görüşmede daha sonra cumhurbaşkanlığı seçiminin de gündeme geldiğini söyledi. Altun'un anlatımına göre Sezer, heyet üyelerinin "Cumhurbaşkanı medeniyeti özümsemeli. Arap ve mezhep taassubunu, çağdışı zihniyetleri kabullenmemeli. Cumhurbaşkanlığı makamı mutlaka Türk toplumunun sahip olduğu gerçek değerleri temsil etmeli. Makamda, insan sevgisi anlayışı hâkim olmalı. Gerçek laiklik işlev kazanmalı. Laikliğin uygulamadaki bazı eksikleri giderilmeli. Bu özelliklere sahip birisinin cumhurbaşkanı olmasını arzu ediyoruz" sözlerine "Evet" diyerek onay verdi. Altun, Sezer'in "Cumhurbaşkanı tüm toplumu sevgiyle kucaklamalı" dediğini de aktardı.

Sezer'in laiklik ve demokratik yapının Türkiye Cumhuriyeti'nin özünü meydana getirdiğine dikkat çektiğini sözlerine ekleyen Altun, görüşmede, Başbakan Tayyip Erdoğan veya bir başka AKP'linin cumhurbaşkanlığı adaylığı için adının geçmediğini de belirtti. Altun'a göre Sezer görüşme süresince herhangi başka bir kişinin ya da partinin adını da zikretmedi.

Arka sırada tiyatro hayali

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Sezer, görev süresi bittikten sade bir hayat sürmek istediğini belirtirken, "Arka sıradan tiyatro izlemek istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber