İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Emekli paşalar köşk lobisinde

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Mart 2007 10:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Baykal'ın ?üniformalı önsezileri' kamuoyunda infial yaratırken emekli paşaların köşk için lobi yaptıkları ortaya çıktı.

Son bir buçuk ayda beş liderle görüştüklerini anlatan Emekli Tümgeneral Küçükoğlu, cumhurbaşkanında aradıkları nitelikleri paylaştıklarını söyledi.

YAKIN çevresine ?Genelkurmay Erdoğan'ı köşk konusunda uyarabilir. Bunu önsezilerimle söylüyorum' diyen CHP lideri Deniz Baykal, siyasi müneccimlikle suçlanırken, emekli paşaların da cumhurbaşkanlığı konusunda lobi yaptıkları ortaya çıktı. Baykal geçen hafta Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu başkanlığındaki heyeti kabul etmiş ve aynı gün bu tartışma yaratan açıklamaları yapmıştı. Emekli komutanların kendilerine yakın siyasi part liderleriyle bir araya geldikleri ve cumhurbaşkanında görmek istedikleri nitelikleri sıraladıkları belirtildi.

star'a konuşan Dernek Başkanı emekli Tümgeneral Küçükoğlu, son bir buçuk ayda CHP, DSP, MHP, DYP ve BCP'nin liderleriyle görüştüklerini anlattı ve cumhurbaşkanlığı konusundaki görüşlerini paylaştıklarını ifade etti.

KÖŞK'E OTURTULMAZ İDDİASI

BAYKAL'LA son kez ?önsezi' iddialarını ortaya attığı gün bir araya geldiklerini anlatan Küçükoğlu bu görüşmede değil ama öncekilerde köşk konusunu konuştuklarını dile getirdi. Küçükoğlu, şöyle devam etti: Liderler hepimizin kabul edeceği bir isim üzerinde anlaşmalı. Bu isim, Türkiye'nin genelinde reddedilen bir ideoloji, bir doktrin olmamalı. Üzerinde, ulusal mutabakat sağlanabilecek bir isim olmalı. İkinci aşamada, 367 sağlanmalıdır. Bunun sağlanmaması durumunda, seçileni toplum kabul etmeyecek, ?Anayasa delinmiştir' kavramı yerleşecek, bu huzursuzluk yaratacak ve çıkacak kişi Köşk'te oturtulmayacaktır. Küçükoğlu, cumhurbaşkanı adayında olmaması gereken özellikleri de şöyle sıraladı: Tarikatlarla ilişkisi olmayan, yolsuzluk belgesi bulunmayan, Meclis'te hür iradeyi, kadını, aydınlığı temsil etmeye hazır olan...

RANDEVULAR TESADÜF

KÜÇÜKOĞLU'NA eşlik eden RTÜK eski Başkanı ve dernek üyesi Ali Baransel de, Baykal'ı sadece bir panele davet etmek için CHP Genel Merkezi'ne gittiklerini söyledi. Baykal ile görüşmeye gidenlerden Terörle Mücadele Koordinatörü emekli Org. Edip Başer'in yardımcısı emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz ise randevuların birbiriyle ilgisi olmadığını söyledi ve ekledi: Ben görüşmeye bir vatandaş olarak gittim. Şener Paşa ADD'yi temsilen yanında ADD üyeleriyle gelmişti. Küçükoğlu da panel daveti için gelmiş. Kapıda karşılaştık. Randevular tamamen tesadüf.

Öte yandan Baykal'ın destek arayışları sürüyor. Baykal geçen hafta bir grup sanatçıyla İstanbul'da buluştu. Şarkıcı Çelik ?Hem siyaset hem de sektörün sorunları konuşuldu. Destek de istedi tabi' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber