Güneydoğu kadınının iş gücündeki payı artıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son yıllarda istihdamın en çok arttığı sektör olarak ön plana çıkan tekstilde, çalışanların yüzde 50'sini kadınlar oluşturuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2017 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güneydoğu kadınının iş gücündeki payı artıyor

RAUF MALTAŞ

Hükümetin Güneydoğu Anadolu Bölgesi için uyguladığı pozitif ayrımcılığın da katkısıyla en fazla yatırımın yapıldığı sektörlerin başında gelen tekstilde, becerikli kadınların emeği daha çok tercih ediliyor.

AA muhabirinin, bölgedeki organize sanayi bölgelerinin verilerinden derlediği bilgiye göre, Güneydoğu'da son yıllarda istihdamın en çok arttığı sektör olan tekstilde, kadın çalışanların sayısı da her geçen gün artıyor.

Bölge genelinde faaliyet gösterilen sektörlerde kadın çalışan sayısı az olmasına rağmen, tekstilde çalışanların yaklaşık yüzde 50'sinin kadın olması dikkati çekiyor.

İstihdamın lokomotif sektörleri arasında ise tekstil, yapı ve üretim ilk üç sırayı alıyor.

Tekstil sektöründe geçen yıla göre iş ilanı sayısında ise yüzde 20'ye yakın artış görülüyor.

Bölgede sayısı 100 bini aşan işletmelerin yüzde 70'e yakını da tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteriyor.

Teşvik ve destek politikaları, bölgedeki kadın istihdamı sayısını artırıyor

Hükümetin Güneydoğu Anadolu Bölgesi için sunduğu teşvik ve destek politikaları, bölgedeki kadın istihdamı sayısını da artırıyor.

Başta Gaziantep olmak üzere Şanlıurfa, Adıyaman ve Mardin gibi kentlerde tekstil ve konfeksiyon sektörü, istihdam oluşturma ve ihracat bakımından ülke genelinde giderek büyüyen payıyla önem kazanıyor.

Yatırım teşviki, vergi indirimi ve devlet tarafından sağlanan diğer teşvikler, sektörün gelişmesinde ve istihdam artışında atılan en önemli adımlar olarak sıralanıyor.

"Bölgede kadın istihdamı kolay"

Atasoy, bölgedeki cazip fırsatların değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu anlamda iş kadınlarımıza da büyük fırsatlar doğmaktadır. Özellikle sanayi bölgelerindeki teşviklerden kadın işverenlerimiz en iyi şekilde faydalanmalıdır. Bu sayede istihdam da oluşturmuş olacaklardır. Tekstille ilgili bu bölgede cazip fırsatlar var. Dokumacılık bunların başında gelmektedir. Dünyada eşi benzeri olmayan ürünler bu bölgede üretilmektedir. Özellikle halılarımızı, yöreye has bazı örtülerimizi bu bölgede üreten çok kadınımız var. Bölge kadını çok becerikli, tuttuğunu koparan özelliklere sahip. Bu bölgedeki kadınlarımıza istihdam oluşturmak aslında kolay. Çünkü hanımlarımızın zaten çalışma isteği var, evlerine katkı koymak istiyor. Bunlar için de fırsatlar oluşturmak lazım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber