Sezer'in 16 Nisan sonrası planları

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Mart 2007 10:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bütün toplumu kucaklayan ve devletin kuruluş felsefesini özümsemiş birinin cumhurbaşkanı seçileceğine inandığını belirterek, "Toplumun endişeye kapılmasına gerek görmüyorum" dediği öne sürüldü. "Resmiyetten yoruldum" diyen Sezer ayrıca, emekliliğinin ardından siyasete girmeyeceğini de dile getirdi.

Mayısta görev süresi dolacak olan Sezer, dün 5 sivil toplum örgütünün temsilcilerini ayrı ayrı kabul etti.

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Milliyet'e ziyaretle ilgili bilgi verirken, Sezer'in "Alevi-Sünni ayrımı yapan yöneticiler ve siyasetçiler insanlığa karşı suç işliyor. Bu ayrımı yapanlar Türkiye'ye zarar verdi" dediğini belirtti. Altun, yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Sezer ile aralarında şu diyaloğun geçtiğini de aktardı:

Altun: Cumhurbaşkanlığı makamı geleneklerimiz, devletin yapısı nedeniyle çok hassas bir makam. Yeni cumhurbaşkanının mutabakatla seçilen, tüm topluma eşit mesafede olan, kimsenin itiraz etmediği, toplumun her kesimini kucaklayan biri olması gerektiğine inanıyoruz.

Sezer: Ben de sizlerle aynı düşünceleri paylaşıyorum. Devletin gelenekleri ve bir kuruluş felsefesi var. Bu mekânda, Atatürk ilkelerine bağlı, cumhuriyetin değerlerini özümsemiş biri oturmalı. Ben, bu değerleri özünde taşıyan birinin buraya geleceğine inanıyorum. Toplumun bu konuda endişeye kapılmasına gerek görmüyorum.

Altun: Efendim, siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?

Sezer: Resmiyetten çok yoruldum... Sivil hayatı özledim. Alışverişe gitmeyi, bir vatandaş gibi sinemaya gitmeyi özledim. Biraz istirahat etmek istiyorum. Ama görevim bitince sizin gibi sivil toplum kuruluşlarıyla diyaloğum devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber