Nevruz'da polise taş, polisten uyarı ateşi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman'da düzenlenen Nevruz etkinlikleri sürüyor. DTP'nin Adana'da düzenlediği etkinlikte ise iki basın mensubu atılan taşlarla yaralandı.

Diyarbakır'da Nevruz Tertip Komitesince Diyarbakır-Elazığ kara yolunun 10. kilometresindeki fuar alanında düzenlenen nevruz kutlaması saat 10.00'da başladı. Etkinliğin yapılacağı bölgede yoğun güvenlik önlemi alınırken, alana gelen vatandaşlar üst aramasından geçirildi.

Kutlama sırasında kurulan platformun arkasında bulunan bir grup, terör örgütü ve elebaşı lehinde slogan atmaya başladı. Gruptan 7 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan 7 kişiyi alanın yanındaki Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesinin bahçesine götüren polis ekibi, alandaki kişiler tarafından taşlandı.

UYARI ATEŞİ

Bunun üzerine okula giren polis havaya uyarı ateş açtı. DTP İl Başkan Yardımcısı Musa Farisoğulları'nın parti otobüsünün üzerinden yaptığı konuşma sonrası taşlama son buldu. Grubun zaman zaman yasa dışı slogan atması üzerine tertip komitesi, slogan atılmaması yönünde uyarılar yapıyor.

SİİRT

Siirt'te nevruz 2 ayrı yerde kutlanıyor. Kültür Merkezi'nde yapılan kutlama törenlerinde günün önem ve anlamını belirten konuşmaların ardından folklor gösterisi yapıldı.

DTP tarafından Evren Mahallesi'nde düzenlenen kutlamada, polisin yaptığı üst aramasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Alana üst araması yapılmadan girmek isteyen bir grubun polise taş atması sonucu etkinliğe gelen 3 kadın başından yaralandı. Olay nedeniyle 1 kişi gözaltına alındı. Zaman zaman yasa dışı sloganların atıldığı etkinlik sürüyor.

ŞIRNAK

Şırnak'ta DTP'nin Ömer Kabak Meydanı'nda düzenlediği nevruz kutlamasına 14 kişilik Alman heyeti de katıldı.

Batman'da da Kültür Mahallesi'nde yapılan nevruz kutlaması da Aynur Doğan ve yerel sanatçıların verdiği konserle sürüyor. Etkinlik saat 15.00'e kadar devam edecek. Mardin'de ise kutlamalar Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle sürüyor.

ADANA'DA DHA VE NTV MUHABİRİ YARALANDI

DTP Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlediği nevruz etkinliğinde sahnede çekim yapan Doğan Haber Ajansı muhabiri Fatih Karaçalı ve NTV muhabiri Hamza Gül ile bazı görevliler, seyirciler tarafından atılan taşlarla hafif şekilde yaralandı. Basın mensupları ayakta tedavi edildi.

Etkinlikte, sık sık Valilikçe izin verilenlerin dışında Kürtçe sloganlar atılarak, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri ve terör örgütünün sözde amblemlerinin yer aldığı bez parçaları açıldı.

Bu sırada, organizasyon komitesi katılımcılara izin verilenlerin dışında slogan atılmaması, poster ve pankart açılmaması konusunda uyarıda bulundu. Organizasyon yöneticileriyle polis arasında da kısa süreli tartışma çıktı. DTP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Nazmi Gür, etkinlikte yaptığı ve terör örgütü elebaşı için ?sayın? ifadesini kullandığı konuşmada, Öcalan'ın zehirlendiği iddialarıyla ilgili ?bağımsız bir doktor heyetinin Öcalan'ı muayene etmesini istediklerini? söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber